Fekete-Győr: Az USR-PLUS-nak nincs kisebbségvédelmi programja

2019. november 09. 13:49

A Momentum elnöke korábban pont az állítólagos komoly kisebbségvédelmi program miatt kampányolt a romániai pártnak.

2019. november 09. 13:49

Fekete-Győr András a napokban vett részt az USR-PLUS államfőjelöltjének egy kolozsvári rendezvényén, ahol nyíltan kampányolt is Dan Barnának az RMDSZ-es Kelemen Hunor ellenében. Akkor az azonnali.hu kérdezte a Momentum elnökét azzal kapcsolatban, hogy miért nem a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltjét, Kelemen Hunort támogatja, amire Fekete-Győr azt válaszolta: „a magyarok azzal járnak jobban, ha – Kelemen Hunorral ellentétben – olyan jelöltre szavaznak, akinek esélye is van nyerni, az USR-PLUS-nak pedig amúgy is komoly kisebbségvédelmi programja van.

A Momentum elnöke most a Maszol-nak volt kénytelen elismerni, hogy „tévedett”, ugyanis a portál rávilágított, hogy „sem az USR-nek, sem a Dan Barnát jelölő választási szövetségnek semmilyen kisebbségvédelmi programja nincs”.

Fekete-Győr erre úgy reagált: „el kell ismernem, hogy tévedtem a kérdésben, hiszen írásban még nem publikálta az USR-PLUS a kisebbségeket érintő programját, de egy kifejezetten ezzel a témával foglalkozó USR munkacsoport dolgozik az előterjesztésen. Látom a jó szándékot a részükről, és azt, hogy hajlandóak lennének a párbeszédre ebben a kérdésben”.

 

 

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 17:55
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
grün
2019. november 10. 12:55
presedinte koncsita, lélekben 23 millió román miniszterelnöke...
SoJe
2019. november 10. 08:46
Utoljára Károlyinak örültek ennyire a románok.... Mániában szeretik az öncsonkítókat.
Finale*
2019. november 10. 08:36
Magyar párt-e Momentum? Fekete-Győr András alakulata az elmúlt napokban román és szlovák pártok mellett kampányolt a magyar kisebbségi szervezetekkel szemben! De mi állhat a háttérben? Az elmúlt napokban egymást követték azok a hírek miszerint a Momentum Mozgalom vezető politikusai hol egy román, hol egy szlovák párt mellett álltak ki. Mindkét országban választási időszakban vagyunk, így érthető, hogy az átlaghoz képest többször szerepelnek a hírekben, és a magyarországi politikusok is jobban figyelnek rájuk. A Momentum politikája nagyon sokakat teljes joggal mélyen felháborított, ezért is itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést, hogy a Fekete-Győr András vezette alakulat tulajdonképpen kiket is képvisel, és mik a céljai? Ahhoz, hogy ebben a helyzetben útjelzőket találjunk a legfontosabb támpontunk, hogy a Momentum megalakulásától kezdve mindent elkövetett annak érdekében, hogy a Guy Verhofstadt vezette liberális pártcsalád teljes jogú tagja legyen. Mindezt sikerült is elérniük, és ahhoz képest, hogy milyen fiatal alakulatról beszélünk, viszonylag sikerült fontos pozíciókat szerezniük az európai liberális pártban. Vajon, hogyan is sikerült ezt elérniük?A siker kulcsát a Momentum vezetőinek kozmopolitizmusában, a globalizáció és a brüsszeli politika teljes mértékű elfogadásában és az azzal való mindenféle kritika nélküli azonosulásban kell keresnünk. A Momentum vezetőinek minden megnyilatkozásban valamilyen teljesen elvont európaiság áll az első helyen és a magyar identitás csak ezt követően jön elő. Mindennek a kivetülése pedig az, hogy a Momentum vezetői számára sokkal fontosabb, hogy a liberális pártcsalád minden kívánságát kielégítsék, és ennek rendeljék alá a politikájukat, mint az, hogy a liberális pártcsaládon belül például kiálljanak a magyar kisebbségi érdekek mellett. Ha a Momentum vezetői nem tennének hitet a liberális pártcsalád román és szlovák tagpártjai mellett, akkor minden bizonnyal idővel hátrébb szorulnának a pártbeli rangsoron. Ha a Momentum vezetői határozottan kiállnának a magyar kisebbségek mellett, akkor pont a kozmopolita és világpolgár identitásukat kérdőjeleznék meg a liberális pártcsaládon belül, és ez automatikusan pozícióik meggyengüléséhez vezetne. Ezt pedig mindenáron el akarják kerülni.Mindezek alapján pedig eljutunk a kérdésig, hogy mi a fontosabb a Momentum számára? Az európai liberális pártcsalád kritikák nélküli kiszolgálása, vagy pedig a magyar emberek és Magyarország képviselete? Ha az elmúlt napok eseményeit egymás mellé rakjuk, akkor a teljesen egyértelmű a Momentum számára az európai liberálisok a fontosak a magyar emberek helyett. De a választás lehetősége még mindig előttük van: vagy felülvizsgálják az eddigi politikájukat és új fejezetet nyitnak új emberekkel, vagy pedig egy magyarul beszélő, de a brüsszeli és a nemzetközi liberális elit érdekeit képviselő budapesti helytartóvá vállnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!