Nem lesznek előrehozott választások Nagy-Britanniában

2019. szeptember 04. 22:47

Johnson zsinórban a harmadik szavazást bukja el az alsóházban.

2019. szeptember 04. 22:47

A brit törvényhozás alsóháza elutasította Boris Johnson javaslatát új választások kiírására. Ugyan a képviselők 298:56 arányban támogatták, a javaslat elfogadásához kétharmaduk (434 fő) támogatására lett volna szükség, de ezt nem sikerült megszerezni.  A Munkáspárt távolmaradt a szavazástól. 

A szavazás után Johnson azt mondta: „Jeremy Corbyn az elsó ellenzéki vezető országunk demokratikus történetében, aki visszautasított egy választást.” A miniszterelnök csak „találgatni” tud, mi lehet az oka. 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2019. szeptember 05. 09:25
A cél Borissza Johnson (vagy Borízű?) bukkantyúja és a Brexit megakadályozása. A helyzet egy Gilbert & Sullivan operettre hasonlít. Május Terézből nem lett Csárdáskirálynő, Borissza még lehet Bóni gróf.
Csomorkany
2019. szeptember 05. 09:22
Szórakoztató. Erőszakkal hatalomban lehet tartani egy kormányt? Mi van, ha Borisz simán lemond?
Berecskereki
2019. szeptember 05. 08:51
Össze kellene hívni az állam- és kormányfők Tanácsát és határozatban rögzíteni; - Nincs halasztás és nincs újratárgyalás. - Vagy elfogadják a megállapodás tervezetet, vagy megállapodás nélkül kilépnek, vagy visszavonják a kilépési szándékot. - Amennyiben visszavonják, az eddig kapott kedvezményeket elvesztik.
brabant89
2019. szeptember 05. 00:39
"A szavazás után Johnson azt mondta: „Jeremy Corbyn az elsó ellenzéki vezető országunk demokratikus történetében, aki visszautasított egy választást.” A miniszterelnök csak „találgatni” tud, mi lehet az oka." Az az oka, Boris, baszod, hogy nehogy ilyen módon sikerüljön megállapodás nélkül kilépni az EU-ból. Ezt jól tudod te is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!