Magyarország iskolát épít Kurdisztánban

2019. szeptember 06. 08:49

Elkezdték építeni a kurdisztáni autonóm régióban az iskolát, amit Magyarország fizet.

2019. szeptember 06. 08:49

Elkezdődött annak az iskolának az építése Irakban, a kurdisztáni autonóm régióban, amelynek költségeit a magyar állam vállalja – mondta Nikodémusz Daúd Saraf moszuli szír ortodox érsek az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában – írja a 24.hu.

Szerinte azért is fontos ez a lépés, mert szerinte, ha egy társadalmat szeretnénk megváltoztatni, akkor az iskolánál kell kezdeni.

Hangsúlyozta, hogy vallási vezetőként az a feladatuk, hogy a keresztény lakosságot a szülőföldjükön tartsák. Sokan elhagyták a hazájukat az ellenük elkövetett támadások, üldöztetésük miatt, de ösztönözni kell a lakosságot, hogy maradjanak ott, mert ez fontos üzenet minden keresztény számára. Elmondása szerint 2003-ban míg 1,6 millió, ma mindössze 300 ezer keresztény van Irakban, Szíriából pedig a keresztények fele eltűnt.

Az érsek szerint ma Magyarország az egyetlen az egész világon, amely közvetlenül és nem ügynökségeken keresztül foglalkozik a térség egyházaival, így minden támogatást megkaptak.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. szeptember 08. 10:20
Ennek nagyon örülök! A kurdok is a történelem mostoha-gyerekei.
Rasdi
2019. szeptember 07. 21:23
Bármennyire is tetszik ez a lépés, hisz a kurdok is nagyon rászolgálnának egy önálló államra. taktikailag elhibázott valami. Nagyságrendileg több mint tízmilliós "nemzetről" van szó, amelyet a nagyhatalmi határhuzogatások legalább három ország területére szórtak szét, miközben lényegében egy tömbben voltak. Evvel eleve ide is beoltották az állandó és szinte folyamatos lázongás és belháboruk vírusát. A keresztényüldözés elleniség villogtatása mellett biztos, hogy ez a húzás igencsak "rosszpont" a kurdok elnyomásában érdekelt országok szemében, amelyek közül most talán leginkább Törökország az érdekes.
Coccothraustes
2019. szeptember 07. 19:31
Nagyszerű. Magyarország a kereszténység utolsó bástyája.
Nuttika
2019. szeptember 06. 21:50
Azért érdekes megfigyelni, hogy lecsapott a hírre sok liberális féreg, mint gyöngytyúk a takonyra. És össze-vissza vagdalkozás, a hír értéktelennek titulálása. Tessék mondani, bezzeg EU hány ilyet tud felmutatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!