„Elnézést, Brigitte!” – Brazilok ezrei üzentek Macron feleségének

2019. augusztus 28. 08:15

Nekiment a brazil elnök Macron feleségének.

2019. augusztus 28. 08:15

Többezer, franciául megírt, támogató üzenet érkezett Brigitte Macron francia first lady-hez a közösségi médiában hétfő óta – olvasható az Euronews magyar nyelvű honlapján. Az elsősorban a Twitteren, de más felületeken is egyre inkább megtalálható, #DesculpaBrigitte hashtaggel ellátott üzenetben a brazilok elnézést kérnek Jair Bolsonaro, az ország elnökének nevében is a francia elnök feleségétől.

Ismeretes, az ügy egy Facebook-komment által robbant ki, amit a brazil elnök tett. A bejegyzés szerint a két elnök közötti szóbeli vita „valójában” abból ered, hogy Macron „irigy” Bolsonaróra 37 éves feleségének, Michelle-nek a szépsége és fiatalsága miatt. A felhasználó ezután egymás mellé helyezte Bolsonaro és – a nála 27 évvel fiatalabb – felesége, illetve a francia államfő és – a nála 24 évvel idősebb, 66 éves – Brigitte Macron fényképét. „Ne alázd már meg. Hahaha” – írta hozzászólásában a brazil elnök.

Macron még a G7-csúcs végén reagált a történtekre, amikor újságírók megkérdezték a francia elnöktől, mit szól ehhez: „Mit mondhatnék Önöknek? Szomorú, szomorú, de mindenekelőtt neki és a braziloknak az. Véleményem szerint a brazilok, akik egy nagyszerű nép, eléggé szégyenkeznek az ilyen megnyilvánulások után, mert elvárják egy elnöktől, hogy normálisan viselkedjen másokkal” – idézte szavait az Euronews.

Úgy tűnik, a francia elnök véleményét sokan osztják Brazíliában is, mivel a brazil és francia Twitteren is a legtöbbet tagelt téma lett ez. Sokan írtak a first lady-nek, mert „szégyenkeznek” Bolsonaro miatt, de futótűzként idézik Macron válaszát is. Brigitte Macron, bár közvetlenül nem reagált az üzenetekre, de a Le Parisien egy belsős munkatársára hivatkozva azt írta: tud a tőle bocsánatot kérő, kibontakozóban lévő mozgalomról, és mélyen megérintette őt a támogatásukról biztosító, többezernyi üzenet.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hirschattila
2019. augusztus 30. 10:15
Macaron senkinek a feleségét nem irigyli, tudjuk miért.
Tiszafa
2019. augusztus 29. 14:19
Hát ha én anno egy 24 évvel idősebb nőt vettem volna el feleségül, akkor úgy 40 éves koromra ( mint most Macron) bizony elővettem volna a fázisceruzát, s azzal megnéztem volna, hogy a legközelebbi konnektor melyik lyuka van a fázisra kötve, majd szégyenemben belehugyoztam volna. Az addig rendjén való, hogy fiatal korban egy idősebb nőtől az ember sokat tanulhat, de hogy ezért meg a mindennapos könnyen kapott punciért el is vegye? Az az illető én szememben nem férfi. Macronnak már rég el kellett volna válnia ettől a dédi-mama reklámtól. Persze egy hozzáillő nő nem nézné jó szemmel, hogy a Macronka gerjed a néger fiúkra...
Mahavira
2019. augusztus 28. 20:27
Lehet nem kedvelni Macront, de egy Nő korát-külsejét egy úriember sohasem gyalázhatja. Alap... Az, hogy elvirágzott rózsáját mégsem dobta a sárba, pedig tehette volna, nekem még pozitív emberi vonás is . Politika meg más lap..
Rockpapa
2019. augusztus 28. 18:55
Lehet ezt színezni,de a fiatalkorú diákját megrontó tanárnő, az egy gátlástalan ,pedofil,és kész.Ha egy féfi tanár a megrontó már rég csücsül egy börtönben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!