Új helyre költöztették New Yorkban a Rettenthetetlen lány szobrát

2018. december 11. 09:11

A szobor emberek millióihoz jutatta el üzenetét a nők társadalmi szerepének megerősítéséről.

2018. december 11. 09:11

Új helyre, a tőzsde épülete elé költöztették New Yorkban a Rettenthetetlen lány szobrát, amely emberek millióihoz jutatta el üzenetét a nők társadalmi szerepének megerősítéséről.

„Köszöntünk itt mi nálunk Rettenthetetlen lány" – mondta Betty Liu, a tőzsde ügyvezető alelnöke hétfőn, a szobor felállításakor.

A 130 centiméteres bronzalkotás átköltöztetésére majdnem két évvel azt követően került sor, hogy a bostoni székhelyű State Street Global Advisors pénzügyi cég először felállította a szobrot a Wall Street híres bikájával szemben a Bowling Green parknál. A kezdeményezéssel a cég arra akarta buzdítani a vállalatokat, hogy több nőt válasszanak be az igazgatótanácsukba. 

A State Street vezérigazgatója, Cyrus Taraporevala szerint a Rettenthetetlen lány szobrának 2017 márciusában történt felállítása óta 301 olyan cégnek bővült legalább egy női taggal az igazgatótanácsa, amelynek korábban kizárólag férfiak ültek a vezetőségében.

Honlapja szerint a bostoni vállalat 11 tagú igazgatótanácsának jelenleg három nő a tagja. A cég egyelőre nem reagált az azzal kapcsolatos megkeresésre, hogy a jövőben ez a szám növekedni fog-e.

A csípőre tett kézzel álló Rettenthetetlen lány szobrát eredetileg csak ideiglenesen akarták kihelyezni, ám az alkotás pillanatok alatt belopta magát a helyiek és a turisták szívébe.

A szobrot november 27-én távolították el eredeti helyéről, részben azért, mert a bikával együtt annyi turistát vonzott, hogy az már zavarta a forgalmat. A Bowling Green parkban egy dísztábla őrzi majd a szobor eredeti helyét.

A város illetékesei szerint idővel a bikaszobor is csatlakozni fog a Rettenthetetlen lányhoz a tőzsde épületénél, de, hogy mikor, azt egyelőre nem közölték.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2018. december 12. 11:17
Ez a férfiak elleni súlyos diszkrimináció, hogy azt követelik, hogy nemi alapon és nem teljesítmény alapján válasszanak be igazgatótanácsokba nőket.
gacsat
2018. december 12. 11:16
Tetszik. Jó szobor. Kár, hogy a bikát alkotó művészt nem kérdezték meg a szobrának az átalakításáról. A bika ugyanis a szárnyaló gazdaságot jelképezi. Akkor most a szuicid ovis azt akadályozza?
Akitlosz
2018. december 11. 19:19
A bikaszobor meg azért van kint, hogy a cégek több bikát válasszanak be az igazgatótanácsukba.
Akitlosz
2018. december 11. 19:18
"a cég arra akarta buzdítani a vállalatokat, hogy több nőt válasszanak be az igazgatótanácsukba." Azért, hogy ne a szakértelem számítson, így előnybe jusson a konkurenseihez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!