Nemzeti himnuszra kötelezik az óvodásokat és iskolásokat Romániában

2018. november 29. 08:16

A román nemzeti ünnep, december 1. alkalmából a diákoknak énekelniük, az óvodásoknak minimum meghallgatniuk kell a román nemzeti himnuszt.

2018. november 29. 08:16

A Maszol arról ír: a centenárium alkalmából valamennyi romániai közoktatási intézményben kötelesek a diákok elénekelni a román himnuszt szerdán és csütörtökön.

Az óvodákban elénekelni nem, de meghallgatni kötelező – olvasható a főtanfelügyelőségekre eljuttatott oktatási minisztériumi körlevélben. A körlevelet aláíró Ionel Florian Lixandru államtitkár közölte a főtanfelügyelőkkel: az iskolákban délelőtt 10 órakor, illetve délutáni oktatás esetén 14 órakor kell elénekelniük a himnuszt a diákoknak. Az óvodákban a „reggeli program keretében” kötelező lejátszani a „Deșteaptă-te, române!”-t.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2018. november 29. 19:37
Őszintén szólva nem ismerem Olaszország etnikai viszonyait, de ha már ilyen hegylánc, akkor az feltételezem az Appeninek, amelyik hosszában húzódik, de annak két oldala között szerintem nincs különösebb etnikai különbség. Olaszországban Észak és Dél között van olyan különbség, mint teszem azt Nyugat-Magyaro. és Kelet-Magyaro. között.
kispufi
2018. november 29. 11:35
Én liberális vagyok e téren. Területi autonómiát az erdélyi románságnak!
brekker
2018. november 29. 11:13
Nacionalizmus és határok megváltoztathatatlansága (még leírni is nehéz, olvassa ki egy ny-európai) együtt egy bornírt baromság, amilyeneket ny-európában szoktak kitalálni. Románia meg országnak sikeredett ilyenre.
kicsiaborsde
2018. november 29. 10:26
A székelyek egyre nagyobb hányada, hál' Istennek, nagyon rosszul tud románul, a gyerekek meg szinte végképp semmit se értenek ezen a randa nyelven. Szóval sok vizet nem fog zavarni. Lol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!