Tiltakozók lepték el Pakisztán utcáit, miután Asia Bibit felmentették

2018. október 31. 14:55

A felmentő ítélet feszültségeket szított.

2018. október 31. 14:55

Tiltakozók lepték el Pakisztán utcáit, miután Asia Bibit felmentették – számol be The Guardian. A keresztény nő istenkáromlás vádja miatt nyolc évig ült a halálsoron, az ügyről részletesebben itt írunk

A pakisztáni Legfelsőbb Bíróság szerdán hozta meg felmentő ítéletét, amelyért számos jogvédő szervezet és vezető politikus is felszólalt az évek során. Ugyanakkor számítani lehetett rá, hogy a bíróság döntése feszültségeket fog okozni az országban, több szélsőséges csoport is erőszakos cselekmények elkövetését helyezte kilátásba, ha Asiat felmentik. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2018. november 03. 12:57
fogadjunk be sok pakisztánit mindenképpen... micsoda toleráns humánus emberáradat...
Derek Zoolander
2018. november 02. 09:57
Vallás ide vagy oda, olyat akkor sem lehet csinálni senkivel sem hogyha tanul vagy másképpen gondolkozik, akkor korlátozzák a szabadságában vagy megölik. Ezek az emberek alapvető, belső emberi értékekkel, jogokkal sincsenek tisztában.
annamanna
2018. november 01. 14:14
"Elhagyja Pakisztánt az Ászija Bibi néven ismertté vált keresztény nő (...) (Az iszlamista mozgalom vezetője) követelte a júliusban megválasztott miniszterelnök, Imrán Hán kormányának távozását is, továbbá a felmentő ítéletet hozó három bíró meggyilkolására buzdított. Az ügyben megszólaló Hán felszólította az iszlamistákat, hogy "ne éljenek vissza az állam türelmével". Ászija Bibi (...) egyelőre még nem tért vissza otthonába, a rendőrség biztonsági okokra hivatkozva nem ad felvilágosítást tartózkodási helyéről - számolt be az AP hírügynökségnek a fejleményekről az asszony testvére, hozzátéve, nem tartja valószínűnek, hogy Ászija Bibi biztonságban lenne, ha Pakisztánban maradna. Véleményét osztotta Ászija Bibi férje is, a család azonban egyelőre nem nyilatkozott arról, hova szeretnének menni. Franciaország és Spanyolország menedékjogot ajánlott fel a családnak."
sgt.ELIAS
2018. október 31. 20:37
Rohadt fanatikus állatok .... Ezt a szar , sötét iszlám vallást be kellene tiltani a gecibe .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!