Vallott fogva tartása körülményeiről Tommy Robinson

2018. augusztus 04. 12:54

A bevándorlásellenes aktivistát egy muszlimokkal teli börtön magánzárkájába csukták, ahol cellája egyetlen ablaka a börtön mecsetére nézett.

2018. augusztus 04. 12:54

Először adott interjút szabadulása után a Fox News-nak Tommy Robinson angol jobboldali aktivista. 

Emlékezetes, Robinsont korábban még tizenhárom hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, mert élő videót készített egy bíróság előtt az oda érkező, szexuális erőszakkal gyanúsított, muszlimokból álló csoportról. Elmondása szerint az élő videóban a BBC az esetről szóló hírét olvasta csak fel, melyet mind a mai napig el lehet olvasni. Azt állítja, még mindig nem tudja pontosan mivel is vádolják, és miért csukták börtönbe. 

A fellebbviteli bíróság úgy döntött: helyben hagyja a korábbi ítéletet, ám új tárgyalást rendeltek el, óvadék ellenében pedig szabadlábra helyezték az aktivistát, aki most vallott először két és fél hónapos fogsága körülményeiről.

Az English Defence League aktivistája elmondta, először egy olyan börtönbe került, ahol alapvetően nem volt rossz dolga, ránéztek az őrök, és még biliárdozni is engedték. Ugyanakkor ezután egy héttel egy másik börtönbe szállították, mely történetesen arról ismert, hogy ott a legnagyobb a muszlim rabok aránya – ismeretes, hogy Robinson többször is felszólalt a Nagy-Britanniába való tömeges muszlim bevándorlás ellen.

Ebben a börtönben ugyanakkor Robinson állítása szerint egy pincében található magánzárkába helyezték, ahol két hónapig alig beszélt valakivel. Állítja, az őrök ezt arra hivatkozva tették, hogy Robinson „veszélyben van”: „szándékosan vittek el, és sodortak veszélybe, hogy később ebből az okból magánzárkába helyezhessenek” – mondta. Szerinte annak ellenére, hogy egy jogtalan eljárás keretében zárták börtönbe, irreálisan hosszú ideig tartott, míg beszélhetett egy bíróval, és végül szabadlábra helyezték. Ez idő alatt pedig állítása szerint majdnem húsz kilót fogyott, naponta csak egy tonhalkonzervet és egy darab gyümölcsöt kapott. „Azt hittem, Őfelsége börtönében vagyok, nem Guantanamón” – panaszolta.

Emellett kifejtette, cellájában még az ablakot sem tudta kinyitni, mert a többi rab beköpködött és fekáliát dobált be azon. Az ügy további pikantériája, hogy Robinson állítása szerint cellájának ablaka a börtönmecsetre nézett. 

Elmondta, ez számára nem jelent újdonságot, mivel 2012-ben öt hónapot már eltöltött magánzárkában, mely után poszttraumatikus stressz-szindrómát diagnosztizáltak nála, ezért a börtönnek tisztában kellett volna lennie azzal, a múltkori magánzárkás élmény mit tett Robinsonnal. 

Az interjú végén elmondta: Angliában „bárki, aki az iszlámról beszél, aki kritizálni meri az iszlámot, támadásra számíthat minden oldalról. Aki ebbe belemegy, óriási kockázatot vállal.”

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2018. augusztus 05. 22:43
egy igazi jogallam... a mi diktaturank azert jobb :)
Akitlosz
2018. augusztus 05. 00:58
"Az interjú végén elmondta: Angliában „bárki, aki az iszlámról beszél, aki kritizálni meri az iszlámot, támadásra számíthat minden oldalról. Aki ebbe belemegy, óriási kockázatot vállal.” És ezt csak most tudta meg? Eddig is tudta, ennek tudatában szállt szembe az Angliát iszlámosítani és sötétíteni akaró erőkkel. Örüljön, hogy még él! Gyakran történnek balesetek.
pokerfacer
2018. augusztus 04. 21:43
Robinson jó arc . Ilyen emberekre van szükség , minél többre . A muszlim hódítókat ki kell söpörni Európából , vagy pedig tűzzel-vassal asszimilálni .
Andre1bp
2018. augusztus 04. 16:53
Magyarországon az új 2013-as Ptk alapján bárkinek joga van perelni, ha valakinek a vallását "gyalázzák". Akkoriban többen is tiltakoztak, mivel ez súlyosan sérti a szólásszabadságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!