Ausztrália is kilép az ENSZ migrációs egyezményének tárgyalásaiból

2018. július 25. 13:12

„Nem fogjuk feláldozni a szuverenitásunkat, nem fogom hagyni, hogy egy nem megválasztott szerv diktáljon nekünk” – közölte az ausztrál belügyminiszter. Ausztrália az USA és Magyarország után a harmadik ország, ami otthagyja a migrációs egyezmény tárgyalásait.

2018. július 25. 13:12

Peter Dutton ausztrál belügyminiszter bejelentette, hogy Ausztrália is kilép az ENSZ migrációs egyezményének tárgyalásaiból – írja a The Guardian. 

Dutton elmondta, hogy Ausztrália boldogan kezdett bele a tárgyalásokba, de „nem írnak alá olyan dokumentumokat, amelyek nem állnak összhangban a nemzeti érdekükkel”. 

Az ausztrál belügyminiszter hozzátette, hogy nem tudnak elfogadni egy olyan megállapodást, amely áldozatot követelne Ausztrália határvédelmi politikáját illetően. „Nem fogjuk feláldozni a szuverenitásunkat, nem fogom hagyni, hogy egy nem megválasztott szerv diktáljon nekünk, ausztrál embereknek.” 

A migrációs csomag tárgyalásait először az Egyesült Államok hagyta ott, múlt héten pedig Magyarország.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. július 25. 21:14
Több száz Fehér Sisakos fél a rezsim bosszújától: https://vilagpanorama.hu/2018/07/25/megmentok-a-csapdaban/
kálmi
2018. július 25. 20:59
Érdekes, a liberós oldalakon nem találkozni ezzel a hírrel. de a nyitó oldalakon sem!
kaltran
2018. július 25. 20:44
Európa kérjen menekültstátuszt Ausztráliában. Aztán minden rohadék dögöljön meg Európa hült helyén.
KötőDániell
2018. július 25. 20:40
Várom annak a szaúdi pofának, az ENSZ emberjogi biztosának ( ami már önmagában is egy vicc) a nyilatkozatát miszerint az ausztrálok xenofób rasszista zombik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!