Büntetővámokkal vág vissza Trumpnak Brüsszel

2018. június 07. 07:32

A célpont a farmernadrág és a Harley-Davidson motor.

2018. június 07. 07:32

Büntetővámot vet ki a Harley-Davidson motorkerékpárokra és a farmernadrágra az Európai Unió, ezzel felel Donald Trump nagy felháborodást kiváltó acélipari korlátozásaira, közölte az Európai Bizottság.

Maros Sefcovic uniós biztos hangsúlyozta: „A vámok kiegyensúlyozása teljesen összhangban van a Kereskedelmi Világszervezet szabályaival, ez egy arányos válasz az egyoldalú és illegális amerikai intézkedésekre, amelyekkel sajnálatos módon vámot vezetnek be az európai acél és alumínium-ipari termékekre”.

A bizottság úgy nyilatkozott, a 2,8 milliárd euró értékű intézkedést a tagállamok is támogatják. A vámokról a júniusi uniós csúcson dönthetnek a tagállamok kormány- és államfői. (Euronews)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. június 10. 00:29
Ébredeznek az európai politikusok Az Európai Néppártban egyre elterjedtebb Orbán Viktor álláspontja a külső határok védelméről. Orbán Viktor és a FIDESZ-KDNP politikai iránytűje a JÓZAN ÉSZ politika.... Az EU sikeres jövőjének kulcsa Orbán Viktor politikája....
áfonya
2018. június 10. 00:22
Merkel rejtett erőforrásai az ellátást helyet gondoskodást megköszönik. http://hungaryexpres.com/category/europa/
Autofocus
2018. június 10. 00:12
Ez egy vicc ha jól értem. Mindkét oldalról irreleváns de a közvélemény szemében szimbolikus, értelmezhető termékkategóriát kúrtak meg vámmal. Viszont, annak ellenére hogy vicc, tőkéletesen alkalmas az "America first" redneck szlogen kielégítésére, tehát egy viszonlyag olcsón megúszható látszatkeménykedése. A Kínaiakkal ugyanezt megcsinálták kölcsönösbe, és ott se dobta le egyik fél sem a vámügyi atombombát, csak hasonló szűnyogcsípésekkel szopatják egymást a látszat kedvéért.
flesh ripper
2018. június 09. 09:08
Én az olasz, európai farmert (saint laurent, versace, gucci stb.), preferálom (persze, tudom, hogy ezeket gyakran Ázsiában készítik). Én az olasz motorokat és a német autókat preferálom. Amerikát, persze - főként zeneileg, pop-kulturálisan és a mozi miatt -, persze, továbbra is szeretem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!