Kurd halottas menetre csapott le az Iszlám Állam – sokan meghaltak

2018. április 13. 07:51

Az Iszlám Állam terrorszervezet pokolgépes merényletet követett el az általuk megölt kurd harcosok gyászszertartásán. Legalább tizenhat ember meghalt.

2018. április 13. 07:51

Legalább tizenhat ember meghalt, másik tizennégy pedig megsebesült egy temetésen elkövetett pokolgépes merényletben. A gyászszertartáson az Iszlám Állam terrorszervezet által előző nap megölt kurd harcosoktól vettek búcsút – közölte az észak-iraki település elöljárója, ahol a támadás történt. Január óta ez volt legvéresebb támadás Irakban. Január 16-án Bagdadban egy kettős öngyilkos merényletben 31 ember halt meg.

Két pokolgépet hoztak működésbe, amikor a halottas menet belépett a temetőbe Aszdira faluban” – közölte Szalaheddin Saalan, az Iszlám Államtól visszafoglalt es-Sarkattól délre fekvő szunnita település polgármestere. „A sebesültek többségének válságos az állapota” – tette hozzá az elöljáró, sejtetve, hogy a halottak száma még nőhet.

A Hasd es-Saabi (Népi Mozgósítási Erők) öt harcosát csütörtökre virradóra ölték meg ugyanebben a faluban, amely 250 kilométernyire északra fekszik a fővárostól. A többségében síita milíciák alkotta Hasd es-Saabi ernyőszervezet félkatonai egységei fontos szerepet játszottak az iraki hadsereg oldalán az Iszlám Állam elleni harcban. Szunnita törzsi fegyveresek is vannak a harcosaik között.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2018. április 14. 08:13
Az Iszlám Államot legyőzték, a terrorizmust és a szegénységet, nem.
Vakfolt
2018. április 13. 11:37
Helikopter zuhant a temetőre. A roncsok alól eddig 5721 halottat ástak ki.
Marula
2018. április 13. 08:00
Úgy tűnik ez egy kiirthatatlan rákos sejt, amit a korábbi hírekkel ellentétben mégsem sikerült legyőzni. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!