Juncker nem elégedett a Washington által megszabott határidővel

2018. március 23. 16:09

Nem reális az Egyesült Államok által megszabott határidő, mert rendkívül nehéz lenne addig megállapodásra jutni az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok ügyében – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.

2018. március 23. 16:09

Nem reális az Egyesült Államok által megszabott május 1-i határidő, rendkívül nehéz lenne addig megállapodásra jutni az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok ügyében, amelyek hatálya alól az Európai Unió ideiglenes mentességet kapott – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után.

Az ülést lezáró sajtótájékoztatón Juncker közölte, nem valószínű, hogy május 1-ig le tudják zárni a következő napokban megkezdődő egyeztetéseket, ugyanis nagyon összetett kérdésekre kell megoldást találniuk.

Hozzátette, a brüsszeli testület célja, hogy Washington állandó mentességet biztosítson az EU számára a Donald Trump elnök által bejelentett importvámok hatálya alól.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DavidBL
2018. március 25. 13:29
Golyót a fejébe! Egy egész tárat!!!
zakar zoltán béla
2018. március 23. 17:04
Ne reszkess offsory, Jávorka viszi, mindjárt odaér! Unicum , da?!
makapaka2
2018. március 23. 16:37
Mikor takarodik már az EU éléről?????
luzitanxaver
2018. március 23. 16:36
Inkább igyál még egy pohárral, Jean-Claude, aztán fogd rá a nyuszira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!