Sztálin-naptár borzolja a kedélyeket Oroszországban

2017. december 03. 18:12

A helyiek megosztottak a kommunista diktátor emlékezetével kapcsolatban.

2017. december 03. 18:12

Az oroszországi Jekatyerinburg könyvesboltjaiban Sztálinról készült propagandafotókból álló naptár jelent meg – adja közre az Euronews. A naptárat 450 rubelért, körülbelül 2000 forintért lehetett megvásárolni.

A naptár erősen megosztja a helybelieket: az AP tudósítójának egy nő azt nyilatkozta, nem vesz ilyet, mivel „nincs szüksége papírhulladékra”. Egy másik helyi lakos szerint azonban az emberek naptár nélkül is büszkék Sztálinra.

Miután a naptár körül kisebb botrány alakult ki a helyi médiában, azt kivonták a forgalomból.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. december 03. 21:32
Az oroszok talán az átlagos nemzeteknél is jobban ragaszkodnak a szülőföldjükhöz, ezért a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem elmossa sokaknál azt, hogy egy paranoiás őrült volt, akinek abszolút semmit sem számított a saját emberei élete ( feleségét nem számítva, aki miatta lett öngyilkos, a családja sem számított.) Az idő sok mindent elmos.
Akitlosz
2017. december 03. 20:24
Ez csak üzleti fogás. A "botrány" mindig ingyenreklámot jelent. Így még mi is értesülünk róla, különben meg a kutya sem tudná, hogy hol milyen naptár jelenik meg. Horribilis reklámköltséget lehet így megspórolni, illetve máshogyan eleve el sem tudná juttatni a termékének a hírét a széles nagyvilágba, csak így.
koronaszepe
2017. december 03. 20:14
Oroszország bírálói "túldémonizálják" Joszif Viszarijonovics Sztálint. Putyin szerint ezzel az a céljuk, hogy "a Szovjetuniót és Oroszországot támadják". "Putyintól persze nem idegen a sztálinmosdatás, nevezte már "hatékony menedzsernek" és 17 éves regnálása alatt sokat tett a Sztálin-kultusz újraélesztéséért. Az orosz történelemoktatás sem hangsúlyozza túl Sztálin bűneit, a független közvélemény-kutató, a Levada áprilisi felmérése alapján az oroszok 25 százaléka szerint "történelmileg igazolható" a sztálini elnyomás, 13 százalékuk pedig nem is tud róla, hogy lett volna ilyen. 47 százalékuk szerint pedig "jobb minél kevesebbet beszélni az elnyomásról, és nem bolygatni a múltat". (Via Szabad Európa Rádió)" https://444.hu/2017/06/19/putyin-szerint-oroszorszag-ellenfelei-tuldemonizaljak-sztalint
3M..
2017. december 03. 18:53
Remélem hogy Magyarországon is kapható lesz. Szívesen vásárolnék belőle egyet. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!