A demokrata jelölt győzött Alabamában

2017. december 13. 09:24

Történelmi vereséget szenvedtek a republikánusok Alabama államban.

2017. december 13. 09:24

A demokrata jelölt nyerte a szenátori székért kiírt választást Alabamában a szavazatok 99 százalékának összeszámlálása alapján – írja a Euronews. Az Egyesült Államok egyik legkonzervatívabb államában a 63 éves Doug Jones korábbi szövetségi ügyész 25 év után az első demokrata politikus, akit szenátornak választottak.

Az alabamai kampány országos figyelmet kapott, miután Jones ellenfelét, a republikánusok konzervatív szárnyához tartozó Roy Moore-t több nő a múltban elkövetett szexuális zaklatással vádolta meg. Moore visszautasította és politikai ellenfelei számlájára írta a vádakat.

A demokrata győzelem kellemetlen hír Trump elnök számára, mert Alabama elvesztésével pártja, a republikánusok szenátusi többsége mindössze kétfősre apadt.

Noha Moore az előzetes eredmény alapján még nem ismerte el vereségét, az elnök már Twitter-üzenetben gratulált Jones-nak. Hozzátette: „A republikánusok hamarosan ismét megcélozzák ezt a posztot”.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. december 13. 14:19
Egyébként, aki követte, tudja, hogy a tegnapi napot kivéve a kkv-ék Moore szignifikáns győzelmét jósolták. Az Euronews "történelmi" veresége, pedig 1,5%-ot jelent. Sikeres volt az altatás.
medve
2017. december 13. 11:36
A képlet: a konzervatív bázis ultrakonzervatív jelöltet állít az előválasztásokon, amivel azt érik el, hogy az éles választásokon a moderáltabb konzervatívok otthon maradnak, a demokratákat viszont motiválttá válnak. A republikánusok vagy kitalálnak valamit, vagy jövőre elveszítik törvényhozási többségüket, és akkor Trump totál béna kacsa lesz.
misfits
2017. december 13. 10:55
Lel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!