Obamáról neveznek el egy általános iskolát

2017. október 19. 09:15

Az iskola, melybe 98%-ban afroamerikai diákok járnak, jelenleg még a konföderáció elnökének nevét viseli.

2017. október 19. 09:15

A 2018-19-es tanévtől kezdve a Mississippi államban található Jackson városának egyik általános iskolája, a Davis Magnet nevet változtat – ezentúl Barack Obama Magnet néven fog futni – írja a The Blaze.

A korábbi név Jefferson Davishez kötődik, aki a Konföderáció elnöke volt 1861 és 1865 között. A helyi szülői-tanári munkaközösség elnöke kifejtette, „bár Jefferson Davis méltán híres személyiség, valószínűleg nem lenne boldog amiatt, hogy egy olyan iskola van róla elnevezve, mely a sokszínűséget hirdeti és azokat a gyerekeket oktatja, akiket ő maga annakidején rabszolgasorban akart tartani”.

A Davis Magnet (vagyis Barack Obama Magnet) diákjainak 98%-a ugyanis afroamerikai. Barack Obama pedig „teljes mértékben összhangban van azokkal az eszmékkel és álláspontokkal, amit szeretnénk, ha a gyermekeink is magukkal vinnének” – indokolt a munkaközösségi elnök.

Nem ez lesz az első iskola, mely felveszi az előző elnök nevét, de az amerikai délen mindenképpen kuriózumnak számít a lépés.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. október 23. 14:19
"...a Mississippi államban található Jackson városának egyik általános iskolája...ezentúl Barack Obama Magnet néven fog futni – írja a The Blaze." Miért? Bölcsődét vagy óvodát nem találtak? -:)
luisbathhelena
2017. október 22. 18:44
Legyenek következetesek a névadásnál és tegyék ki a teljes nevét: Barack HUSSEIN Obama. Kicsit szégyenlős a kicsike.
illesl
2017. október 20. 23:00
Obamáról kellene elnevezni a férfiből nővé operáltak wc-jét, Obamánéról pedig a nőből férfiakká operáltak wc-jét.
Rugo
2017. október 19. 18:41
Mind a kettő elnök volt, csak a néger többet háborúzott és több embert gyilkot meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!