Merényletsorozat Afganisztánban

2017. október 21. 09:23

Több mint hatvan halálos áldozata van az afganisztáni robbantásos merényleteknek. Az egyik bomba egy kabuli síita mecsetben robbant, a helyi idő szerint az esti órákban.

2017. október 21. 09:23

Legkevesebb ötven hívő meghalt, amikor öngyilkos merénylő felrobbanta magát – írja az Euronews.

Az egyik támadás a főváros Imám Zaman-mecsetében történt. Egy magányos fegyveres bement a mecsetbe, lövöldözni kezdett, végül felrobbantotta magát. A támadást a magát Iszlám Államnak nevező szervezet vállalta magára, amely már korábban is hajtott végre hasonló merényleteket síita mecsetek ellen.

A másik merénylet Ghor tartományban volt, legkevesebb tíz áldozatot követelt, közöttük volt egy kormány hű milícia parancsnoka is. 

Az elmúlt hónapok több hasonló merénylet volt Afganisztánban. Augusztusban, ugyancsak síita mecset ellen elkövetett támadás, akkor több mint húszan haltak meg Kabulban, előtte májusban, akkor 150-nél is többen vesztették életüket és több százan megsérültek.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. október 22. 09:03
Milyen jó is, hogy ezekről az átkozott helyekről az eu ide csalogatja a vadembereket.
3M..
2017. október 21. 15:48
Orbánék éppen ezeket hívják ide "vendégmunkásoknak". Szebb Jövőt!
Lotti
2017. október 21. 13:42
Ide, a "biztonságos" országba etikus visszaküldeni a migréneket ? Nem. Maradjanak tehát az első biztonságosban, ne engedjük ide őket. Ha már itt vannak, valóban nem humánus őket barbár övéik közé visszazsuppolni. Majd ha Ukrajnából jönnek az ottaniak - akkor az a mi feladatunk lesz.
Rugo
2017. október 21. 13:40
Angela Merkel vendégei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!