Iszlamistákat vettek őrizetbe az orosz biztonsági erők

2017. augusztus 14. 13:58

Iszlamistákat vett őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat. Az Iszlám Államhoz tartozó terroristák nagy erejű robbantások sorozatát tervezték végrehajtani Moszkva forgalmas helyein.

2017. augusztus 14. 13:58

Öngyilkos robbantásos merényletekre készülő iszlamistákat vett őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) – közölte a testület közkapcsolatokért felelős központja hétfőn Moszkvában.

Az FSZB szerint a moszkvai régióban elfogott, az Iszlám Államhoz tartozó terroristák nagy erejű robbantások sorozatát tervezték végrehajtani Moszkva forgalmas helyein, egyebek között közlekedési objektumokban és bevásárlóközpontokban. A különleges műveletben elfogott csoport egy orosz állampolgárból és három közép-ázsiai tagból áll. A szolgálat közleménye szerint egyikük az Iszlám Állam megbízottjaként a terrorcselekmények előkészítését felügyelte, egy ember a robbanószerkezetek előállításával foglalkozott, ketten pedig öngyilkos merényletre készültek.  

Az FSZB Moszkva közelében felfedezte és hatástalanította a csoport robbanószerkezetek előállítására használt laboratóriumát. A közlemény szerint a terrorcselekményeket az IÁ két Szíriában tartózkodó, nemzetközi körözés alatt álló vezetője, T.M. Nazarov és A.M. Sirindzsonov szervezte. Az FSZB július végén egy hétfős, közép-ázsiai tagokból álló csoportot leplezett le, amely Szentpéterváron tervezett terrorakciókat.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jolly77
2017. augusztus 14. 14:46
hűű ez aztán állat!! na lehet recskázni kis kígyóvállú jobboldali nethuszárok... az már más kérdés, hogy az iszlám állam robbant egyet Putykó szülővárosában, a "nemes" Péterváron a metróban, amiben meghal tíznél több ember, és még mindig létezik az Iszlám Állam.. biztos hogy olyan kemény ez a Putyin, ahogy mondják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!