Osztrák külügyminiszter: Le kell zárni a földközi-tengeri menekültútvonalat

2017. július 23. 13:44

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter sürgetőnek tartja a földközi-tengeri menekültútvonal lezárását és úgy látja, ebben támogatni kell Olaszországot. A kijelentések mögött áll az osztrák közvélemény is.

2017. július 23. 13:44

Le kell zárni a földközi-tengeri menekültútvonalat” – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az Österreich című osztrák lap vasárnapi számának adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy Olaszország fontos partnere Ausztriának, de nyílt párbeszédre van szükség és világossá kell tenni, hogy a menekültek továbbirányítása esetén a közép-európai államoknak, mint Ausztriának is, meg kell védeniük határaikat.

Az osztrák külügyminiszter javaslata szerint miután megmentették az embereket a tengeren, rögtön vissza kellene szállítani hazájukba, esetleg az unió külső határánál megállítani őket, ellátni és visszavinni oda, ahonnan érkeztek. Úgy vélte, ha a menekülteket kimentik a tengerből, az nem jelentheti számukra azt, hogy egyúttal „jegyet kapnak Közép-Európába”. Kurz kifejtette: Olaszországot nem szabad egyedül hagyni a bevándorlás okozta kihívásokkal, az egész uniónak segítenie kell.

Az Österreich című lap vasárnapi számában megjelent, a hét második felében végzett közvéleménykutatás szerint az osztrákok 80 százaléka lezárná a földközi-tengeri menekültútvonalat és 76 százaléka kiáll a Brenner-hágónál tervezett határellenőrzés mellett.

(MTI)

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. július 23. 19:37
Addig dumál ez a Kurz gyerek,amíg úgy nem jár, mint Haider.
péterx
2017. július 23. 19:00
Ezt minden értelmes ember kezdettől fogva látta , de most már olyan katasztrofális/tarthatatlan az olasz helyzet , hogy ez ki fogja kényszeríteni a Soros-terv bukását .
pitypang1125
2017. július 23. 18:41
Már rég megkellet volna tenni.
puszika
2017. július 23. 18:26
A kurva életbe már megint ORBÁN a nyerő!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!