Órákon belül visszafoglalhatják Moszult

2017. július 08. 14:37

Az ősz óta ostromlott várost órákon belül elvesztheti az Iszlám Állam, ugyanis a szervezet utolsó védelmi vonala is összeomlott – jelentette szombaton az iraki állami tévé.

2017. július 08. 14:37

Néhány órán belül teljesen az ellenőrzésük alá vonják Moszult az iraki biztonsági erők, ugyanis annak a kis óvárosi területnek is összeomlottak a védelmi vonalai, amit még az Iszlám Állam uralt – jelentette szombat délelőtt az iraki állami tévé. A győzelemhez már csak néhány méter, néhány óra hiányzik – mondta a tévé egyik tudósítója.

A harcot az öngyilkos merénylők és az orvlövészek nehezítik.  Eközben a koalíciós erők minden légicsapása és a tüzérség lövései is a dzsihadisták utolsó bástyáját célozzák, hogy mennél hamarabb befejeződjön az ősz óta tartó ostrom.

(MTI, Kép: CNN)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2017. július 09. 12:27
87 600 órán belül visszafoglalják (10 év)
ciprióta
2017. július 09. 07:34
az iraki terrorista különitmények döntő részének irányitói és közvetlen katonai vezetői orosz-csecsenek és egyéb bérgyilkosok. Igen nagy a találgatás,hogy vajon mit kezd majd putyin és szir bérence a Mosul környékéről menekülő orosz származásu szélsőségesekkel. Hazarendeli őket majd Kadirov, vagy átállnak majd a szir állami haderő kötelékébe???Több tizezer hivatásos bérgyilkosról van szó..Jelen pillanatban a putyilni adminisztráció nem ismeri el ezek jelenlétét a helyszinen, illetve tagadja,hogy bármi köze lenne hozzájuk, de csak idő kérdése mit tesznek majd ezek a disznók eredeti gazdájukkal.
Akitlosz
2017. július 08. 20:10
"Eközben a koalíciós erők minden légicsapása és a tüzérség lövései is a dzsihadisták utolsó bástyáját célozzák, hogy mennél hamarabb befejeződjön az ősz óta tartó ostrom." Igazán remekek ezek az amerikai légicsapások. Azokat imádja a legjobban a lakosság. https://www.liveleak.com/view?i=67d_1499258767
Akitlosz
2017. július 08. 18:27
"ugyanis a szervezet utolsó védelmi vonala is összeomlott" A déli, délnyugati frontszakaszon. Keleten, északon, északnyugaton meg semmi változás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!