Látványos meteor zuhant Oroszországra

2017. június 26. 11:10

Az oroszországi Domogyedovo mellett látványos meteort láttak lezuhanni. Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette a hullócsillaghoz hasonlatos fényjelenséget.

2017. június 26. 11:10

Meteor zuhant le Oroszországban, a Moszkva melletti Domogyedovóban. A fényjelenségről Vlagyimir Szurgyin, a Lomonoszov Egyetem csillagásza beszélt a TV Dozsgynak.

A csillagász azt mondta, az autós által rögzített fényjelenséget egy égitest, vagyis egy meteor zuhanása okozta .A meteorok olyan kisebb kövek, melyek belépve a Föld atmoszférájába elpárolognak, elégnek vagy elolvadnak – emiatt húznak maguk után látványos fénycsóvát. Ezek az égitestek másodpercenként akár 20-30 kilométert is megtehetnek – tette hozzá Szrugyin.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2017. június 27. 16:18
...
békalepcse
2017. június 27. 05:01
Aki nem ismeri a föld veszélyeit, történetét; https://www.youtube.com/watch?v=dRrm8eYIPCQ Folyamatosak a becsapódások, csak a méretük változik. Apró meteorokat, amik el is érik a felszínt, mindenki találhat a háza tetején. Csak egy slag és egy mágnes kell a megtalálásához. Fogja a slagot mossa le a tetőt és vízbe rakja bele a mágnest és lesz benne pár vas darabka. Milliméteresek ezek a darabok, nem kell nagyra gondolni.
egosum
2017. június 26. 17:51
Azért hasonlít a hullócsillaghoz, mert ugyanaz. Ennyit illene tudni, ha már valaki ilyen témájú cikket fordít.
Akitlosz
2017. június 26. 17:02
Sok egyéb mellett ez is a haszna annak, ha egy ország nagy. Valahol mindig történik benne valami érdekes. A Vatikánra nem mostanában fog meteor esni. És nem azért nem, mert isteni védelem alatt áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!