Kalifornia nem finanszíroz utakat az LMBTQ-jogokat korlátozó szövetségi államokba

2017. június 24. 10:57

A korábbi négy után újabb négy szövetségi állam kapcsán döntött úgy Kalifornia, hogy nem finanszírozza az oda szóló utakat az LMBTQ-jogok megsértése miatt. Kivételt csak az ösztöndíjak, illetve valamilyen engedély beszerzése céljából szükséges utak jelentenek.

2017. június 24. 10:57

Kalifornia újabb négy amerikai szövetségi államba tiltja be az államilag finanszírozott utazásokat, mert ott szerinte megsértik a homoszexuálisok, leszbikusok és transzneműek jogait. A döntést Xavier Becerra, kaliforniai államügyész jelentette be. A tiltás minden olyan utazásra kiterjed, amelyet Kalifornia állam finanszíroz, vagy csak részben is támogat. Kalifornia már korábban bevezetett ilyen intézkedést, akkor Kansas, Észak-Karolina, Tennessee és Mississippi államokra. A mostani döntéssel a tiltottak listája Texasszal, Alabamával, Kentuckyval és Dél-Dakotával bővül.

Texasban, Alabamában és Dél-Dakotában a napokban fogadott el a helyi képviselőház olyan törvényt, amely megtiltja a meleg közösségekben élőknek, hogy gyermeket fogadjanak örökbe, vagy nevelőszülőként vegyenek magukhoz gyermeket. Kentuckyban pedig arról fogadtak el törvényt, hogy az egyetemi csoportokban és klubokban a hallgatók elutasíthatják meleg évfolyamtársaik tagfelvételi kérelmét. 

A kaliforniai államügyész leszögezte: miközben Kaliforniában azon munkálkodnak, hogy a társadalom valamennyi tagjának jogait védelmezzék, az Egyesült Államok egyes részein diszkriminatív törvények születnek. „Amikor azt mondtuk, hogy közösségünkben nem tűrjük el a melegek hátrányos megkülönböztetését, akkor ezt komolyan gondoltuk” – fogalmazott Becerra. 

A tilalom érinti a kaliforniai állami intézmények, ügynökségek, hatóságok, bizottságok és a kaliforniai kormányzat valamennyi részlegének államilag finanszírozott, vagy részben támogatott utazását. A tilalom alól van néhány kivétel is: például ha ösztöndíjak vagy valamilyen engedély beszerzése céljából válik szükségessé az utazás.

(MTI)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2017. június 25. 08:33
Mert a hanyatlás a részletekben rejlik... https://goodbyeamericainaphoto.wordpress.com/
tothjanj
2017. június 24. 23:15
Az a baj, hogy ezzel szavazatokat lehet nyerni.
szekula
2017. június 24. 22:59
babona: természetfeletti erőkbe vetett mágikus hit, illetve hódolat azok iránt Nem velem vitázol, hanem az anyanyelveddel, csak olyan monomániás debil vagy, hogy ezt észre sem veszed már halálodig.
kurbitalis
2017. június 24. 19:17
Hogy azt mondja, történt vala, hogy Isten – látva az emberek gonoszságát, az emberi nemtől való elfajzottságát, romlottságát – eldöntötte, hogy megtisztítja a Földet. Isten megparancsolta vala Noénak, hogy építsen bárkát, vegye a családját, feleségét, fiait, s azok feleségeit, s a föld összes állatából vegyen egy-egy párt : egy HÍMET és egy NŐSTÉNYT (!!!), hogy a vízözön elmúltával újra legyenek majd emberek és állatok a földön. Egy hímet és egy nőstényt! :-) Nem pedig szivárványos genderkretént. Ha nem férfi és nő lenne egyedül alkalmas az élet átadására, életrehívására, akkor ezek a genderkretének sem kaptak volna életet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!