Bevezették Németországban a melegházasságot, Merkel nemmel szavazott

2017. június 30. 09:44

Elsöprő többséggel szavazta meg pénteken a német szövetségi parlament, a Bundestag a melegházasság engedélyezéséről szóló törvényjavaslatot. Angela Merkel kancellár viszont nemmel voksolt.

2017. június 30. 09:44

Már Németországban is köthetnek házasságot az azonos nemű párok, miután a Bundestag péntek reggel megszavazta az erről szóló törvényjavaslatot – adja közre a DW.

Ezzel tizenötödikként Németország is beáll a melegházasságot engedélyező európai országok sorába. Az első, azonos neműek házasságát engedélyező európai állam Hollandia volt, aki az erre vonatkozó rendelkezést 2001-ben fogadta el. Németországban a törvényjavaslat azután került napirendre, miután Angela Merkel hirtelen megváltoztatta a véleményét a témával kapcsolatban.

A javaslatot 393-an támogadták, míg csak 226-an szavaztak ellene – beleértve a kancellárt is. 

Merkel pártja is megosztott volt a kérdésben, emiatt a kancellár engedélyezte képviselőinek, hogy szabadon, szívük szerint szavazzanak a törvényjavaslatról. A melegházasságról szóló javaslatot egyébként a Német Szociáldemokrata Párt, a Zöldpárt, és a Balpárt a nyári szünet előtti utolsó munkanapon terjesztette be a Bundestagnak.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. június 30. 22:20
Ami a gyermeknevelési jogot illeti, azt akkor már inkább érettségihez, mint nemi irányultsághoz kötném. Több más fontos kritériumon túl. Lehet persze olyan ideális családmodellröl ábrándozni, ami soha nem volt a többség valósága, a lényeg mégis csak az, hogy minél több gyerek szeretetben nevelkedhessen.
Zsolt75
2017. június 30. 19:45
Max. 15-20 évig lesz érvényben, aztán cudar világ jön a buzikra (is)...
brabant89
2017. június 30. 15:51
"However, more than 70 members of Merkel's conservative bloc must have voted in favor of the bill for it to pass."
holder
2017. június 30. 13:50
A Németországban dolgozó magyarok háromnegyede állítólag komolyan gondolkodik a hazaköltözésen. Féltik a munkájukat és a gyerekeiket, főleg miután kiderült, hogy a németek 83 százaléka támogatta a melegházasságot, a mai szavazás pedig a pont az i-n. A statisztikák egyébként kimutatták, hogy a homokos szülők saját vagy örökbefogadott gyerekei 99,7 százalékban melegek lettek, a maradék három tized pedig alkoholista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!