Salát Gergely: Kínának főnyeremény volt Amerika befelé fordulása

2017. május 15. 21:25

Salát Gergely Kína-kutató szerint főnyeremény volt Kínának, hogy Donald Trump amerikai elnök kihátrált a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből; Amerikai befelé fordulása stratégiai lehetőség Peking számára.

2017. május 15. 21:25

Salát Gergely Kína-szakértő az M1 hétfő esti műsorában arról beszélt: a washingtoni döntés következménye az is lehet, hogy Dél-Korea mindenképpen, Japán talán kevésbé, de Kína felé fog orientálódni, ugyanakkor kérdés, hogy Amerika elfordulása mennyire lesz tartós.

A szakember megjegyezte, nem világos, mennyi idő alatt mekkora összeget fektet be térségünkben Kína, és mekkora összeget szánnak hitelekre.

A kínai tőke beáramlása kapcsán kérdésesnek nevezte azt is, hogy mik azok a beruházások, amelyek amúgy is megvalósulnának, és melyek jönnek létre az Egy övezet - Egy út program (más néven az új Selyemút program) eredményeként. (MTI)

A Mandinernek Németh Zsolt ugyanerről beszélt az Azonnali kérdésekben:

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
langrobi
2017. május 16. 16:14
...The fourth is solidarity: the free ride of countries like Hungary and Poland that benefit from vast European Union financial transfers but flout European values through their growing autocratic tendencies must be stopped. It’s simple: no free money without a free press and an independent judiciary. Macron and Merkel are both passionate Europeans (as is the Social Democratic contender in Germany, Martin Schulz). Putin’s threats, Trump’s valueless American foreign policy, and Britain’s small-mindedness — alongside an economic recovery that is gathering steam — have created a unique opportunity to rekindle the dream of a federalizing Europe. It could be that 2017 will be the year of Europe. https://www.nytimes.com/2017/05/16/opinion/merkel-macron-euro-france-europe-roger-cohen.html
Senye Péter
2017. május 16. 06:10
Kína is annyira öregszik mint Európa.
zakar zoltán béla
2017. május 15. 23:11
Salát értelmes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eRGó mindenhez nem adja a nevét!
Gajdics Otto
2017. május 15. 21:38
Zseniális húzás a keleti nyitás, Orbán Viktor előre látta a lehetőséget. Akár tíz év alatt is megduplázhatja a kínai kapcsolat a magyar GDP-t. És akkor nem kellene az EU-csöcsön lógni. Mihamarabb ki kell az EU-ból lépni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!