Putyin: a FÁK országai sincsenek biztonságban

2017. április 05. 15:01

Vlagyimir Putyin kijelentette: Független Államok Közösségének összes országa a terrortámadások célpontja lehet.

2017. április 05. 15:01

A szentpétervári metrórobbantás azt bizonyítja, hogy a terrorhelyzet nem javul, a Független Államok Közösségének (FÁK) összes tagja terrortámadások potenciális célpontja – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Moszkvában, ahol a FÁK-országok biztonsági szerveinek vezetőivel találkozott. „Tudjuk, hogy országaink mindegyike, gyakorlatilag mindegyike terrortámadások lehetséges, potenciális célpontja” – mondta.

A találkozót megelőzően a Kreml honlapján közzétett nyilatkozatában az orosz vezető hangsúlyozta, hogy a nemzetközi terrorizmussal és a szélsőséges csoportokkal szembeni hatékony fellépés érdekében a FÁK-országok szakszolgálatainak szorosan együtt kell működniük. Emlékeztetett rá, hogy az erről szóló megállapodást 25 éve írták alá.

„Nagyon kemény” intézkezédesek jönnek

Putyin egyébként a megbeszélésen a FÁK tagjait veszélyeztető fenyegetések között nevezte meg a szervezett bűnözést, a kábítószer-kereskedelmet, valamint a belpolitikai helyzetük külső erők általi befolyásolását is.

Az orosz elnök a nap folyamán fogadta Savkat Mirzijojev üzbég államfőt, aki „nagyon kemény” intézkedéseket szorgalmazott a szentpétervári metrórobbantás után, és közölte, hogy biztonsági ügyekben Taskent kész a szoros együttműködésre Moszkvával. Kijelentette, hogy Üzbegisztán támogatni fogja az Afganisztánnal kapcsolatos orosz álláspontot.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
exfahrenheit
2017. április 05. 15:44
1. "Üzbegisztán 2001-ben átadott néhány volt szovjet bázist az amerikaiaknak afganisztáni hadműveleteikhez." 2. "Az orosz elnök a nap folyamán fogadta Savkat Mirzijojev üzbég államfőt, aki „nagyon kemény” intézkedéseket szorgalmazott a szentpétervári metrórobbantás után, és közölte, hogy biztonsági ügyekben Taskent kész a szoros együttműködésre Moszkvával. Kijelentette, hogy Üzbegisztán támogatni fogja az Afganisztánnal kapcsolatos orosz álláspontot."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!