Elfogták a szentpétervári merénylet egyik szervezőjét

2017. április 17. 19:08

Elfogták Moszkva közelében a szentpétervári metróban elkövetett terrortámadás egyik feltételezett szervezőjét, közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat.

2017. április 17. 19:08

Az FSZB szerint az őrizetbe vett 27 éves Abror Azimov készítette fel a robbantásra az öngyilkos merénylőt. Azimovot, aki a szolgálat által meg nem nevezett közép-ázsiai országból érkezett Oroszországba, a Nyomozó Bizottság (SZK) hallgatja ki. A pokolgépes merénylettel kapcsolatban korábban nyolc szintén közép-ázsiai származású személyt vettek őrizetbe.

Mint azt Alekszandr Bortnyikov, FSZB igazgatója múlt kedden bejelentette, mindannyian titkos terrorsejtek tagjai voltak. A szentpétervári metróban április 3-án elkövetett pokolgépes merényletben 14 ártatlan ember halt meg, és további több 102 megsebesült. Az öngyilkos támadás feltételezett elkövetője a 22 éves, orosz állampolgárságú, kirgizisztáni üzbég származású Akbarzson Dzsalilov volt. (MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2017. április 18. 08:31
A dzsihadisták csak attól félnek, hogy egy nő küldi őket a másvilágra, mert akkor nem juthatnak be a paradicsomba. Női kivégzőosztagok alakításával kell őket megfélemlíteni.
békalepcse
2017. április 17. 19:33
Nem cserélnék most vele...
SilentBob
2017. április 17. 19:21
Szőke?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!