Megölték Kim Dzsong Un féltestvérét Malajziában

2017. február 14. 17:10

Kedden meghalt Kim Dzsong Un féltestvére Malajziában. Dél-koreai kormányzati források merényletről számolnak be. A helyi hatóságok szerint valaki hozzáérhetett Kim Dzsong Nam arcához, mielőtt a férfi rosszul lett a kuala lumpuri reptéren. Egy dél-koreai tévé szerint az észak-koreai diktátor bátyját mérgezett tűvel ölhette meg két északi-koreai, női ügynök.

2017. február 14. 17:10

Kim Dzsong Nam, az észak-koreai diktátor féltestvére kedden Malajziában lett merénylet áldozata dél-koreai kormányzati források szerint. A negyvenes évei közepén járó férfi halálát a helyi hatóságok is megerősítették – számol be a Reuters.

A malajziai rendőrség elkezdte a nyomozást, de még nincsen gyanúsítottjuk. A hatóságok beszámolója szerint a férfi éppen Makaóba tartott, amikor a Kuala Lumpuri nemzetközi reptéren rosszul lett, miután úgy tűnt, hogy valaki hozzáért az arcához. A férfi ekkor segítséget kért. Miután megvizsgálták a reptéri klinikán, kórházba szállították, ahol már nem tudták megmenteni.

Észak-koreai ügynökök ölhették meg Kim Dzsong Namot

A Dél-koreai TV Chosun szerint Kim Dzsong Un féltestvérét két észak-koreai női ügynök egy mérgezett tűvel ölte, majd egy taxival elhagyták a helyszínt. A Reuters nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

Malajzia azon kevés országok egyike, amelyik jó kapcsolatokat ápol Észak-Koreával. A két ország lakói vízum nélkül utazhatnak egymás között.

Koh Yu-hwan, a szöuli Dongguk Egyetem professzora szerint Kim Dzsong Nam gyakori találgatások tárgya volt, mint öccse kihívója, ezért „lojalisták akarhattak megszabadulni tőle”. Kim Dzsong Nam ezzel szemben többször azt nyilatkozta, hogy nem akarja vezetni az országot, viszont 2010-ben a japán Asahi tévében ellenezte a harmadik generációs hatalomátadást. Habár nem értett egyet abban, hogy Kim Dzsong Un örökölje az ország vezetését, azt mondta, hogy mindenben segíteni fogja testvérét.

Dél-Korea szerint egyébként Kim Dzsong Un unokatestvérét, Lee Han-youngot 1997-ben Szöulban is észak-koreai ügynökök lőtték le és ölték meg.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. február 14. 21:10
"Megölték Kim Dzsong Un féltestvérét Malajziában" Biztos ideje volt. RIP!
cutcopy
2017. február 14. 20:36
Ez a kis idióta is úgy fejezi majd be földi pályafutását hogy kivégzik..
Morgen
2017. február 14. 19:15
Nincs új a Nap alatt. A történelemben előfordult ilyesmi egy párszor.
2017. február 14. 18:31
Lassú tisztulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!