„Allahu akbar!” kiáltással támadt katonára egy férfi a párizsi Louvre-nál

2017. február 03. 11:25

Csomagokkal akart bemenni a párizsi Louvre Múzeumba egy férfi, ám a katonák feltartóztatták. Az illető azonban erre késsel támadt az egyikükre, miközben azt kiabálta, hogy „Allahu akbar!”. A katona rálőtt és súlyosan megsebesítette a támadót.

2017. február 03. 11:25

Tüzet nyitott, és súlyosan megsebesített egy francia katona a párizsi Louvre Múzeumánál pénteken egy késsel rátámadó férfit. A Reuters hírügynökség úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy a férfi bőrönddel akart bemenni a múzeumba, a BFM francia hírtelevízió szerint pedig két hátizsák volt nála, s miután a bejáratnál a katonák feltartóztatták, késsel próbált az egyik katonára támadni, aki ötször rálőtt. A támadó súlyosan megsérült a hasán, de magánál van. A katona könnyebben sérült. 

A hátizsákokat a BFM hírtelevízió szerint már átvizsgálták a rendőrök, nem találtak benne robbanószerkezetet. A férfinál két kés volt. Párizs rendőrfőnöke péntek délelőtt arról számolt be, hogy a támadó machetével támadt, és rávetette magát a katonára.

A támadás délelőtt 10 órakor történt, a múzeum alatt található Carrousel du Louvre bevásárlóközpont bejáratánál. A múzeumot kiürítették, a környékét és a környékbeli metrómegállókat lezárta a rendőrség.

Michel Cadot párizsi prefektus a helyszínen elmondta, hogy a férfinak egyértelműen támadó szándéka volt, a támadás közben azt kiabálta, hogy „Allahu akbar!”, de az egyelőre nem állapítható meg, hogy terrortámadás történt-e, a férfi motivációi nem ismertek. (MTI)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. február 04. 10:22
Pfuj, ez a francia fasizmus, türelmetlenség. Hát miért nem engedték, hogy tovább metéljen. Türelmetlen, rasszista, fasiszta rendőrök, katonák...
napvilág
2017. február 03. 22:27
Hírek szerint egy emirátusbeli túrista az illető, lakást, autót is bérelt Párizsban, 5.-ére szólt hazafelé a repjegye. Jogot végzett, állandó állása van az Emirátusokban, eddig nem tünt fel viselkedésével. Vajon miért érezte szükségét, hogy mielőtt megnézi a Louvre-t, rátámad egy katonai járőrre?
rajgy
2017. február 03. 22:09
„Allahu akbar!” (Lehet, hogy csak imádkozni akart.)
1120
2017. február 03. 19:43
"A katona rálőtt és súlyosan megsebesítette a támadót." Nem rálőni, LELŐNI! Ehhh...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!