Az USA nélkül is folytatnák a TPP-t

2017. január 24. 15:28

Az Egyesült Államok kivonult a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből, Kína nyerhet rajta.

2017. január 24. 15:28

Donald Trump amerikai elnök egyik első intézkedésével kiléptette az USA-t a Csendes-Óceáni Partnerség (TPP) nevű szabadkereskedelmi egyezményből.

A TPP több tagországa viszont folytatná az együttműködést.

„Gondolom, hogy Trump elnök felismeri a szabad és igazságos kereskedelem fontosságát. Remélem, sikerül megértetnünk, hogy a TPP stratégiai és gazdasági szempontból is jelentős” – mondta Abe Sinzo japán miniszterelnök.

Ausztrália az Egyesült Államok kivonulása után akár Kína segítségét is igénybe venné a szabadkereskedelmi övezet létrehozásához. „Több lehetőséget akarunk, több piacot. Már létezik szabadkereskedelmi megállapodás Kína és Ausztrália között, van lehetőség arra, hogy Kína csatlakozzon a TPP-hez” – mondta Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő.

A megállapodást 12 ország írta alá tavaly februárban: Ausztrália, Brunei, Kanada, Chile, Japán, Malajzia, Mexikó, Új-Zéland, Peru, Szingapúr, az Egyesült Államok és Vietnám.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. január 25. 09:43
Superman? Az ipse, aki kívül hordja az alsógatyàjàt?
balbako_
2017. január 24. 17:31
Az USA nélkül meg, hála Istennek, füttyöt sem ér!
aleb19
2017. január 24. 15:55
ezek a szabadkereskedlmi egyezmenyek a multiknak kedveznek, mert ahol mindent szabad ott mindig az erosebb kutya **** /dominal/
Gajdics Otto
2017. január 24. 15:45
Trump egy igazi szuperman, meglátjuk mire lesz ez elég. Nem lennék meglepve ha hamarosan merényletet követnének el ellene, nem lesz népszerű a libsik körében, már is több millió libsi tüntet ellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!