Francois Fillon a francia jobboldal elnökjelöltje

2016. november 27. 21:32

A francia jobboldal államfőjelölti előválasztásának második fordulójában Francois Fillon elsöprő győzelmet aratott Alain Juppé fölött. Közel 70 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, így ő lesz a mérsékelt jobboldal jelöltje a jövő évi francia elnökválasztáson.

2016. november 27. 21:32

Francois Fillon lesz a francia jobboldal jelöltje a jövő évi elnökválasztáson. Az első részeredmények szerint a volt miniszterelnökre az előválasztás vasárnapi második fordulójában részt vett francia állampolgárok 69,5 százaléka adta a voksát - jelentette be Anne Levade, a jobbközép Köztársaságiak választását felügyelő párthatóság elnöke.

Alain Juppé volt külügyminiszter és kormányfő 30,5 százalékkal végzett a második helyen. 

A legnagyobb francia ellenzéki párt 10 228 választókörzetben rendezett előválasztást, amelyből eddig 2121-ban számolták össze az eredményeket. Itt folyamatosan nyomon tudja követni, melyik megyében hogyan áll éppen a küzdelem.

Először rendezett minden választó számára nyitott jelöltállító előválasztást a francia jobboldal fél évvel az elnökválasztás előtt, amelynek első fordulóját 2017. április 23-án, a másodikat pedig május 7-én tartják.

Fillon vasárnap este arról beszélt: mélyreható reformokat tervez. „Szokatlan kihívás elé állítom majd Franciaországot: az igazat mondom majd és teljesen lecserélem a szoftverét” – mondta a megválasztott elnökjelölt. (MTI)

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. november 28. 16:47
"az igazat mondom majd és teljesen lecserélem a szoftverét” – mondta a megválasztott elnökjelölt." És ebbe a Trianon nevezetű fájlotok is beletartozik? Vagy ismét jön a Grande gloire szemfényvesztéses világrablásának felmelegítése? Országok tönkretétele, pár milliárd dollár/euróért? Magyarország soha nem fog tisztelni benneteket, ellenben megvetése Franciaország, a francia nemzet iránt határtalan és véget nem érő...
Korn
2016. november 28. 11:35
"hangos populistáktól zajos új európai politikának" hangos populisták mint junker meg merkel? Ez mitől új? Értem, hogy azt nyomják a populista az aki nem balos komcsi, de természetesen ez nem igaz.
koronaszepe
2016. november 28. 08:35
Orban epp a minap tette le a voksat Ukrajna Eu es Nato tagsaga mellett.
koronaszepe
2016. november 28. 08:35
Orban epp a minap tette le a voksat Ukrajna Eu es Nato tagsaga mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!