USA Oroszországot okolja a segélykonvoj lebombázásáért

2016. szeptember 21. 11:09

Az USA Oroszországot, az oroszok a terroristákat hibáztatják az aleppói segélykonvoj megtámadásáért.

2016. szeptember 21. 11:09

A szíriai tűzszünetről tárgyalt több mint húsz ország vezetője kedden New Yorkban, mikor éles szóváltásba keveredett az aleppói ENSZ-konvojt ért támadásról az USA és Oroszország képviselője – tudósít az Euronews.

Ben Rhodes, a Fehér Ház szóvivője szerint légitámadás történt. Kijelentette: ennek csak két felelőse lehet, a szíriai rezsim vagy az orosz kormány. „Mindkét esetben az orosz kormányt tesszük felelőssé, mert vállalta, hogy biztosítja: a tűzszünet idején nem lesznek hadműveletek sem a földön, sem a levegőben” – tette hozzá.

Az orosz védelmi miniszter felháborodott a vádon. Szerinte ugyanis a támadást terroristák hajtották végre a földről,s ezt felvételekkel is bizonyítani tudják.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. szeptember 22. 06:43
Ja. Már ezt kezdték hajtogatni még aznap a tévében. Helybéli arabokat mutattak, akik éppen ott és éppen akkor ott voltak, és egyből nekiálltak a kamerába nyivákolni, hogy az oroszok tették ezt, meg a Putyin....
Akitlosz
2016. szeptember 21. 18:35
1. Nem hiszem el, hogy a konvoj csak élelmet, vizet és gyógyszert szállított. Állítólag éjszaka haladt, ami a videón is látszik és a támadás után másodlagos robbanások is voltak. Miért? 2. Akárki is bombázott az amerikai érvelés hamis. Ugyanis a tűzszünet már lejárt. Éppen ezért is nagyon furcsa, hogy miért nem a tűzszünet ideje alatt ment ez a konvoj Aleppóba biztonságban, miért most, utána.
formaegy
2016. szeptember 21. 18:11
Az USA szombaton Aszad katonáit bombázták le az Iszlám Állam egységei helyett. 62 szíriai katona vesztette életét és mintegy 100-an megsebesültek. A nagypofájú ENSZ most miért kussol??? Ez a világégést okozó USA jobb lenne ha befogná a szaros száját! Az, hogy a térség kilátástalan helyzetbe került egyedül a hazug mocskos diktátor USA-nak köszönhető! Még azt is kinézem belőlük, hogy az az érdekük, hogy ezt a helyzetet fenntartsák, mert nekik ez a kifizetődő! Az USA a Föld rákfenéje! Amíg létezni tudnak, addig béke nem lesz! Pffff. de féreg egy ország!
Kanóc
2016. szeptember 21. 17:34
Szíriai tűzszünetről tárgyaltak Nem Yorkban. Ami ott van a szomszédban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!