Kimaxolta Olaszország a migránskvótát: 25 migránst ezer lakosonként!

2016. augusztus 10. 17:20

Minden egyes olasz településnek ezer lakosonként 25 migránst kell befogadnia – javasolja a folyamatosan súlyos migrációs válsággal küszködő Olaszország belügyminisztere.

2016. augusztus 10. 17:20

Míg Délkelet-Európában a tavalyihoz képest jelentősen enyhült a migrációs hullám, addig Olaszországnak most is folyamatosan szembe kell néznie a migránsok áradatával.

Az olasz államnak 145 ezer migránst kellene most letelepítenie. Angelino Alfano olasz belügyminiszter radikális tervet fogalmazott meg: szerinte a migránsokat a teljes országban el kellene osztani, Itália mind a nyolcezer településének 1000 lakosonként 25 migránst kellene befogadnia. Az olasz kormány fizetne is az elszállásolásért a településeknek. 

Az olasz Il Giornale lap szerint Olaszország összeomlóban van a migrációs válság súlya alatt. Dél-Olaszországban, különösen Szicíliában őrületes a helyzet, de most már Észak-Olaszország is telítődik el nem szállásolt migránsokkal. Az újság szerint a Renzi-kormányzat azonban nem fordítja vissza a migránsokat, nem utasítja ki azokat sem, akiknek nincs joguk az ott tartózkodásra. A lap figyelmeztet arra, hogy a helyzet fokozhatja a feszültséget az olasz őslakosok és a migránsok között. 

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 19. 00:37
Nézzünk egy azaz 1 db afrikai ország demográfiáját: Nigéria: Nigériában, ha fennmarad a népességgyarapodás jelenlegi üteme, huszonöt év múlva 300 millió ember fog élni. Annyi, mint az Egyesült Államok jelenlegi lakossága, de csak akkora területen, amekkora az USA-énak az egytizede. A statisztikák megdöbbentőek. A Szaharától délre lévő afrikai országokban jelenleg a világ népességének 12 százaléka él, jó néhány előrejelzés szerint azonban 2100-ban már ez a térség adja a világ lakosságának több mint egyharmadát. Afrika egyenlítőtől délre fekvő húsz "országban", amelyben egy nő átlagosan(!) több mint öt gyereket szül. Nigéria, amely máris a világ hatodik legnépesebb országa 167 millió lakosával, kulcsfontosságú próbaterep, mert a születésszám csökkentésére tett erőfeszítéseinek sikere vagy kudarca rendkívül nagy hatással lesz a világnépesség alakulására. Ha ez az olajban gazdag nagy ország nem lesz képes ellenőrizni a lakosság számának növekedését, akkor mit lehet várni a kisebb, szegényebb országoktól? Min segít ha most akár 5 vagy 10 millió fekete pákó átköltözik európába? Több százmilliós utánpótlása marad akkor is,és felszámolódik minden amit eddig elértünk az évszázadok alatt és európa hamarosan visszasüllyed a középkorba. Emlékeztetőül: egy azaz 1 db afrikai országot vizsgáltunk. http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/nepessegrobbanas-fenyegeti-nigeriat-az-afrikai-novekedesi-utem-peldatlan-tortenelemben
választópolgár
2016. szeptember 19. 00:37
Hamarosan újfajta migránsok jelennek meg tömegesen a nyugati határainknál menekült státuszért könyörögve: németek, osztrákok, hollandok, svédek...
drkovax
2016. szeptember 10. 23:49
Az sose lesz, mert annál gyorsabban szaporodnak otthon ...
kispufi
2016. augusztus 30. 11:24
ugyan. ezen úgy nagyjából túl vagyunk. észbe kapott? és akkor most hirtelen a lakosságuk 2,5 %-át jöttment csürhék fogják kitenni. gyönyörű lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!