Egy terroristát elkaptak, egyet pedig kiutasítottak az olasz hatóságok

2016. augusztus 03. 11:03

Az olasz hatóságok őrizetbe vettek egy szír férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy dzsihadistákat toborzott. Mindeközben kiutasítottak Olaszországból egy pakisztáni férfit, akit a héten azért vettek őrizetbe, mert a gyanú szerint öngyilkos merényletre készült.

2016. augusztus 03. 11:03

Őrizetbe vett a terrorizmus elleni olasz nyomozóhatóság (Digos) egy fiatal szíriai férfit Genova városában – közölte az olasz rendőrség szerdán Twitteren. A hatóság  közleménye szerint a férfi dzsihadista harcosokat toborzott. 

Időközben máris kiutasították Olaszországból azt a 26 éves pakisztáni férfit, akit a héten vettek őrizetbe Milánó térségében. A kiutasítás hírét Angelino Alfano olasz belügyminiszter jelentette be, hangsúlyozva, hogy az évek óta Olaszországban élő pakisztáni öngyilkos merényletre készült.

A belügyminiszter elmondta, hogy 2015 óta száznégy embert utasítottak  ki Olaszországból a terrorizmus pártolásának gyanújával. A rendkívüli terrorizmus ellenes intézkedések értelmében az olasz belügyminiszter a nemzetközi terrorizmus pártolásával gyanúsított külföldieket azonnali hatállyal kiutasíthatja Olaszországból bármilyen jogi eljárás nélkül.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. augusztus 03. 11:42
Kiutasították? Ezek idióták. Fel kellett volna lógatni.
Pandaka pygmaea
2016. augusztus 03. 11:37
"Mindeközben kiutasítottak Olaszországból egy pakisztáni férfit, akit a héten azért vettek őrizetbe, mert a gyanú szerint öngyilkos merényletre készült" Robbantsa fel magát máshol, mi?
illiberator
2016. augusztus 03. 11:33
"gyanúsított külföldieket azonnali hatállyal kiutasíthatja Olaszországból bármilyen jogi eljárás nélkül." No erre befizetek. Ilyen alapon 1 millió migránst azonnal ki lehetne utasítani az EU-ból. Csak nincs ki befogadja, átvegye őket. Pl. sok migró Algérián keresztül jött Olaszo-ba. De az Algériai kormányfő már hónapokkal ezelőtt kijelentette, senkit nem fogadnak vissza.
KTAA
2016. augusztus 03. 11:13
Postafordultával jön vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!