Elsőfokon elítélték a röszkei balhé vádlottjait

2016. július 01. 12:58

Határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépésének bűntette miatt kilenc szír és egy iraki állampolgárságú migránst ítélt el pénteken elsőfokon a Szegedi Járásbíróság.

2016. július 01. 12:58

Elmarasztaló ítéletet hozott első fokon a Szegedi Járásbíróság a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás miatt indult per kilenc szír és egy iraki állampolgárságú vádlottjának ügyében pénteken. A bíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépésének bűntettében mondta ki a vádlottakat.

Hat férfit egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtott a bíróság, őket négy évre kiutasítva Magyarország területéről. Egy vádlott - aki az átkelőnél megafonon keresztül is beszélt a tömeghez - három év börtönt kapott. Az ügy rossz egészségi állapotú vádlottjait egy év, a végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Közülük két férfit szintén kiutasított a bíróság, a már oltalmazott státust kapott nő esetében azonban nem adott helyt az ezt kérő ügyészi indítványnak.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2016. július 04. 00:21
Mi van a László Petra ügyével? 1) Már régen le kellett volna zárni a nyomozást. 2) Szakvéleményt készíteni mértani bizonyítékok segítségével, hogy nem volt gáncsolás. 3) Rendőri eljárást indítani a hamis tanuk ellen, akik "állítólag" láttak gáncsolást, és ezzel a Petrára uszították a dzsihadistákat. A hamis tanuk között van a szír migráns, akik hetente ad nyilatkozatokat és élvezi a szimpátiát, és van újságíró is, aki "szemtanunak" hazudta magát és cikkeket írt a legendáról. https://www.youtube.com/watch?v=3uexkJ--vlY (van Magyar Felirat hozzá)
Spiltyu
2016. július 04. 00:20
Az összeset le kelett volna lőni a gecibe Röszkénél. Ahonnan ez csürhe jön, ott az illegálisan határon átsurranókkal is ezt teszek, hát még azokkal, akik megtámadják a szomszédos ország határátkelőjét... abszurd! Iránban fel fognak akasztani két afgánt, akik megerőszakoltak egy francia túrista nőt. Itt is ugyanazt kellene ezekkel a tetvekkel csinálni. Aki seggbekúr 10 éves kisfiút vagy megerőszakol 60+ vénasszonyokat, azokat mind azonnal ki kellene nyírni!
yanoo
2016. július 01. 21:46
Na jó, ez sem teljesen igaz.Most az, hogy az ember megerőszakol valakit, netán megöli, ...hát istenem, előfordulhat ez bárkivel.De próbáld csak meg a holokausztot tagadni.Na, az mán döfi.
yanoo
2016. július 01. 21:46
Na jó, de Iránban lábbal tiporják az emberi jogokat.A bűnösök bűnhődnek.Ez Európában merőben szokatlan eljárás lenne.Az emberek nem tolerálnák ezt a fajta szélsőséget.A bűnözés egyetemes emberi jog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!