Trump: Trójai falovak a közel-keleti menekültek

2016. június 13. 17:20

Barack Obama és Hillary Clinton szemére vetette Donald Trump, hogy nem használták a radikális iszlám kifejezést az orlandói lövöldözéssel kapcsolatos nyilatkozataikban. Trump szerint nagy veszélyekkel jár a migránsok befogadása, akiket „trójai falovaknak” nevezett.

2016. június 13. 17:20

Az orlandói tömegmészárlás után Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje ismét a Közel-Keletről érkező bevándorlás veszélyeire figyelmeztet, míg Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje szigorúbb belbiztonságot sürgetett, de óvná az amerikai muszlimokat. Donald Trump a CNN hírtelevízióban és a Fox televíziónak adott interjúkban fejtette ki véleményét, Hillary Clinton pedig a CBS és az MSNBC televízió reggeli műsoraiban beszélt. Trump a Fox televíziónak adott interjújában ismét arra figyelmeztetett, hogy a Közel-Keletről érkező bevándorlók befogadása veszélyekkel jár, miközben szerinte már „ezrek vannak az országban, akiket átitat a gyűlölet”.

Az orlandói merénylő, Omar Mateen ugyan amerikai állampolgár volt, sőt, az Egyesült Államokban született, Trump azonban arról beszélt, hogy az Egyesült Államok beenged az országba olyanokat, akik „nem mások, mint ez a mániákus férfi volt”. „Trójai falovaknak” nevezte a Szíriából és más közel-keleti országokból menekülőket, és élesen bírálta mind Barack Obama demokrata párti elnököt, mind Hillary Clintont. Clintonnak szemére vetette, hogy a tömegmészárlás utáni első reakcióiban, vasárnap, nem használta a „radikális iszlám” kifejezést. „Még csak ki sem ejti a száján ezeket a szavakat” –fogalmazott a Fox televízióban Trump. A CNN hírtelevíziónak adott interjújában pedig azt a közösséget okolta, amelyben a merénylő élt. A mecsetekben és a muszlim közösségekben oda kellett volna figyelni erre az emberre – tette hozzá.

Hillary Clinton visszautasította Trump álláspontját. Az MSNBC televízióban azt mondta: nem az számít, hogy mit mondunk, hanem hogy mit cselekszünk. „Az számít, hogy elcsíptük (Oszama) bin Ladent, nem az, hogy minek neveztük őt, de ha Trump azt vélelmezi, hogy nem nevezem nevén a dolgokat, akkor nem figyel oda eléggé” – fogalmazott Clinton, aki az Obama-kormányzat külügyminisztere volt, amikor az al-Kaida terrorista hálózat vezére elleni rajtaütést végrehajtották. A demokraták várható elnökjelöltje vasárnap Obama elnökhöz hasonlóan „terrorcselekménynek” minősítette az orlandói vérengzést, hétfőn azonban már kitért a támadás vélhető vallási hátterére.

Egyértelműen megmondtam, hogy terrorista ellenséggel nézünk szembe, aki az iszlámot használja fel arra, hogy legyilkoljon ártatlan embereket. Meg kell állítanunk őket, és ezt meg is tesszük majd. Vereséget kell mérnünk a radikális dzsihadista terrorizmusra, és ezt meg is tesszük majd” – fogalmazott Hillary Clinton az MSNBC-ben. Egyúttal leszögezte: nem szabad démonizálni a muszlimokat, s nem szabad demagóg módon háborút hirdetni egy egész vallás ellen. A CBS televízióban ugyanakkor azt ígérte, hogy elnöksége esetén olyan szervezetet állítana fel, amely a „magányos farkasokkal”, vagyis a nem terrorcsoporthoz kapcsolódóan elkövetett terrorakciók megelőzésével foglalkozna. Sürgette a fegyvervásárlások szigorítását és az internet szigorúbb ellenőrzését is.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2016. június 13. 19:37
Leírom most pedig ide, hogy mi a véleményem az Orlando-ban történt eseményről, ahol egy muzulmán szitává lőtt egy csomó homárt... Az idióta ballibák, most ugyanezt próbálják tenni, mint szilveszterkor Kölnben történtek után: megpróbálják az ügyet az egyik számukra kedves agendába beleilleszteni. Akkor a szokásos „patriarchális disznó férfiak vs. gyenge nők” genderharcos narratívát próbálták tolni, holott mindenki tudta, hogy nem az a dolog tanulsága, hanem az, hogy ezek a füstösök barbár vademberek, nem tartoznak ide, és menjenek vissza faszomisztánba. Mostanában bármely terrorcselekménynél az volt a recept, hogy kreáltak valami ál-feszültséglevezető módit, "vonuljunk fel a szeretetért, a gyűlölet ellen" és hasonlók, csak nehogy meg kelljen kérdőjelezni a muzulmánsimogató, bevándorlópárti politikát. A mostani Orlando-i ügyet is fel akarják húzni egy „patriarchális homofób disznó férfiak vs. szegény buzik” vonalra, holott ebben a sztoriban sem a buzik a lényeg, hanem hogy kokeróéknál ez az ügyek „bevett” kezelési módozata: lefejezés, robbantás, legéppuskázás. Ehhez a radikális iszlám esetén nem is kell buzinak lenned, elég ha csak valamiért nem tetszik nekik a pofád. Azt, hogy épp buzikat lőttek le, az semmivel sem befolyásolja ezt az alaptanulságát. A holland Pim Fortuyn példáját követve a nyugati világban egyre több buzi fogja belátni, hogy jobb lesz, ha elengedik a kultúrmarxisták kezét, ugyanis az a nyakukra importálja az őket megölni szándékozó kokerókat. Mert a fehér keresztény konzervatívok ugyan nem akarnak buziházasságot, de fel se robbantgatják őket… Ugyanígy: egyre több diaszpóra zsidó (olyan régi vágású libsik, mint Konrád György vagy Kertész Imre) látja be, hogy a kokerók nyugatra eresztése jobban veszélyezteti őket, mint a klasszikus nyugati antiszemiták. Franciaországban a zsinagógákat nem Le Pen hívei gyújtják fel, hanem az arabok... A forradalom felfalja gyermekeit, látszik, hogy megy a feszengés, amikor a ballibek szent tehenei közül az egyik bántja a másikat, és nem lehet ráhúzni egyik bevett narratívára sem. Ilyen az amikor a védett növényt a védett állat eszi meg.
mokány
2016. június 13. 19:00
Rejtő Jenői figura, aki eladja a porszívót is a vadnyugatiaknak.
Crüwel
2016. június 13. 18:13
„Az számít, hogy elcsíptük (Oszama) bin Ladent, nem az, hogy minek neveztük őt" Hi hi hogyan számítana,-ha pl.keresztény szélsőségesnek nevezi őt az amcsi titkosszolgálat és Észak-Íreknél keresik ,-gondolom akkor is elkapták volna? Vagy mégsem?
Harangláb
2016. június 13. 17:59
Mióta írom ide ezt a Mandira...Okosabb vagyok, mint a Trump!!! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!