Öngyilkos merénylők robbantottak az isztambuli Atatürk repülőtéren

2016. június 28. 21:45

Lövöldözés és robbantás történt az isztambuli Atatürk repülőtéren kedd este. Török hírforrások szerint három öngyilkos merénylő lövöldözött, mielőtt felrobbantotta magát. A támadásban legalább ötvenen meghaltak, rengetegen megsebesültek. A miniszterelnök szerint három támadó volt, akik az Iszlám Állam harcosai lehettek.

2016. június 28. 21:45

Öngyilkos merénylők  Kalasnyikovval kezdtek lövöldözni, ezután felrobbantották magukat kedden este az isztambuli Atatürk repülőtéren. Az AP hírügynökség úgy tudja: a támadást három merénylő követte el. A lövöldözést követően a hatóságok tüzet nyitottak a támadókra, akik ez után robbantották fel magukat.

Török hírforrások értesülései alapján a támadásban legalább ötvenen meghaltak és száznál többen megsebesültek. Más források 36 halottról és 147 sérültről tudnak. A CNN Turk arról tudósít, hogy rengeteg mentőautó érkezett ki a robbantás helyszínére, közben a sérülteket taxikkal kezdték elszállítani a repülőtérről.

A hatóságok lezárták a repülőteret.

Miniszterelnök: Az Iszlám Állam követhette el a támadást

Binali Yıldırım török miniszterelnök szerint az Iszlám Állam három terroristája támadta meg a repteret – írja a Hürriyet Daily News. A három férfi lövöldözött is, mielőtt felrobbantotta magát. A támadásnak a hivatalos közlések szerint legalább ötven áldozata vab.

A török igazságügyminiszter szerint a rendőrök a reptér külső részén tartóztatták fel a támadókat. Az Index arról ír: egy önfeláldozó rendőr akadályozta meg, hogy az az egyik merénylő bejusson a terminálba.

Kép: Twitter, Twittopolis

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ivette33
2016. június 29. 09:17
Mindig azt hazudtátok, hogy a törökök pénzelik az Iszlám Államot az olaj felvásárlásával. Mindig csak hazudoztok. Képtelen képzelgők.
vendelin
2016. június 29. 08:39
Lesznek, akik majd ájtatos képpel szólítanak fel mindenkit arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseményeket ne keverje össze a muszlim vallással, tartózkodjon minden ordas általánosítástól. Aztán ha egy perverz degenerált pap molesztál egy gyereket, természetesen ugyanezek majd a teljes kereszténységről fognak hideglelősen elmarasztaló cikkeket írni. Amúgy felfoghatatlan számomra, hogy a török-uniós tárgyalásokon az Unió egyik fő kifogása a törökök ellen, hogy nem hajlandók enyhíteni a terrorellenes törvényeiken. Az meg, hogy a törökök ellenőrzés nélkül léphetnek majd be Európába, agyrém. Nem kell hozzá Verne Gyula-i fantázia, hogy megjósoljuk: exponenciálisan fog növekedni a török útlevéllel rendelkező terroristák száma.
states
2016. június 29. 08:32
Csak azt sajnálom, hogy szocidéká székházat még nem repítettek a levegőbe, hátha akkor a hordasimogatással csak leállnának.
adam
2016. június 29. 08:07
Lementettem a címlap képernyőképét, ahogy a robbantásos hír alatt újhülye a népszavazás ellen szólítgat fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!