Menekültek ellen uszító kommentjei miatt pénzbüntetésre ítélték a Pegida alapítóját

2016. május 03. 20:38

Az ügyész börtönbüntetést kért, az ügyvédje felmentést, a bíróság végül úgy döntött, uszítás miatt 9600 eurós pénzbüntetést szab ki a bevándorlásellenes és iszlámellenes Pegida-mozgalom alapítójára, Lutz Bachmannra.

2016. május 03. 20:38

A drezdai bíróság kedden 9600 eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Lutz Bachmannt, az iszlám- és bevándorlásellenes Pegida-mozgalom alapítóját. Bachmann bűne az volt, hogy a Facebookon olyan hozzászólásokat tett közzé, amelyek menekültek ellen uszítottak, különböző szitokszavakkal emberi méltóságukban lealacsonyítva őket.

A lopás és kábítószerrel való kereskedelem miatt büntetett előéletű 43 éves férfi a Frankfurter Allgemeine Zeitung híre szerint tagadta, hogy tőle származtak volna az idézett kommentek. A bíró ezt nem így látja, és a vádlott szólásszabadsággal előjövő érvelését sem fogadta el: „Szólásszabadsággal nem lehet törvényszegést magyarázni.”

Az ügyészség hét hónap szabadságvesztést kért Bachmannra, a Pegida-alapító ügyvédje felmentést kért ügyfelére. Az ítélet nem jogerős.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 04. 10:04
Jobb ellátást követelnek maguknak az olaszországi Reggio Emiliában működő migránstanya lakói, akik elfoglalták a helyi idegenrendészeti hivatalt. Akciójuk a beteg liberalizmusnak köszönhetően eredményesnek bizonyult, mert a hírek szerint a szerintük rossz minőségű étel miatt tiltakozó "menekültek" külön szakácsot kaptak. https://kuruc.info/r/4/158335
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 04. 10:03
Eközben Idegenrendészeti hivatalt foglalt el Olaszországban a pofátlan sáskahad, külön szakácsot követelve - és sortűz helyett meg is kapják
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 04. 10:03
1848-as 12 pontból nem valósult meg semmi! zorigon folyamtos a Saul fiai és egyéb cikkek alatt a A cikk nem kommentelhető felirat! Saul fiainak liberálisan csak az a vélemény szabad ami egyezik az övékkel Így van ez az itteni SzEKTÁS fideszesekkel is! Követeljük a sajtó szabadságát, cenzúra eltörlését!
Shlomo Morel, egy igaz ember
2016. május 04. 09:42
Így jár mindenki, aki ellenáll Németországra szabott politikánknak. Jól nézzétek meg Németországot. Ha antiszemiták, embertelenek vagytok, hasonló sorsra jut Magyarország is. Németországnak vége. Nem kellett volna újat húznia velünk, zsidókkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!