Tűzszünet jöhet Szíriában

2016. február 22. 17:26

Oroszország és az Egyesült Államok megállapodott: február 27-étől tűzszünet lesz Szíriában, ami azonban nem vonatkozik az Iszlám Államra, illetve az al-Kaidához köthető an-Núszra Frontra sem.

2016. február 22. 17:26

Február 27-én lép hatályba a szíriai tűzszünet az Egyesült Államok és Oroszország közös megállapodásának értelmében - közölték nyugati diplomáciai források hétfőn.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió korábban közölte, hogy az orosz-amerikai megállapodás értelmében február 26-án délig le kell állítani a szíriai ellenségeskedéseket, a tűzszünet pedig február 27-én nulla órakor lép hatályba. A fegyvernyugvás nem vonatkozik az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetre, illetve az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető an-Núszra Frontra sem. 

Az értesülés pontosságát megerősítette a hírtelevíziónak nyilatkozó diplomáciai források egyike is.

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2016. február 23. 08:36
A kommentekből hiányzik az a rész, hogy a Pentagon meg fellázadt Obama ellen és kiöregedett fegyvereket szàllítottak le az ISIS-nek. Ezután egy csomó tábornok ki lett rugva, akik nyílván nem ültek tétlenül. A törökök és a szaudiak kipótolták a hiányzó fegyvereket. Szóval az USA-ban is okozott problémát ez a háború csak nagyon vigyáznak a demokráciára így a massmédia jól eltitkolta a történetet.
vigyor
2016. február 23. 07:52
Izgi lesz a választás, ha a lakosságból egy laza 3,5-4 millió épp igen messze van a szavazó helységtől.
Akitlosz
2016. február 22. 23:10
:-) Így valahogyan.
Akitlosz
2016. február 22. 23:10
Az Amerikai Egyesült Államok ezzel a megállapodással elismerte, hogy hadviselő fél. S mivel a saját katonái nem harcolnak ott, így azt is, hogy más harcolók az általuk támogatottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!