Osztrák belügyminiszter: Ez nem menedékkeresés, hanem menedék-optimalizáció!

2016. január 24. 16:30

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint nem véletlen, hogy bár Szlovénia és Horvátország is biztonságos ország, a menedékjogi kérelmeket mégis inkább Ausztriában, Németországban vagy Svédországban nyújtják be. Ez az eljárás nem menedékkeresés, hanem menedék-optimalizáció, véli az osztrák jobboldali politikus, aki szigorúan és ésszerűen fel is lépne ezellen.

2016. január 24. 16:30

Az Ausztriában benyújtott menedékjogi kérelmek száma már nyár előtt elérheti az idénre kijelölt felső határt, mondta az osztrák belügyminiszter a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak. Johanna Mikl-Leitner elmondta, hogy a 37 500 fős létszámkereten felüli menedékkérőkkel Ausztria vagy úgy jár majd el, mint Svédország, vagyis a felső határ után is befogad kérelmeket, de évekig nem dolgozza fel őket, vagy pedig már a határon visszautasítja a menedékkérőket a biztonságos szomszédos országokba.

A jobboldali Osztrák Néppárt politikusa hozzátette, hogy például Szlovénia és Horvátország is biztonságos ország, a menedékjogi kérelmeket mégis inkább Ausztriában, Németországban vagy Svédországban nyújtják be. Ez az eljárás nem menedékkeresés, hanem menedék-optimalizáció, ami ellen szigorúan és ésszerűen fel kell lépni. Vissza kell térni a menekültjog lényegéhez, sürgette Johanna Mikl-Leitner, kiemelve, hogy most a gazdaságilag leginkább vonzó ország keresése tapasztalható. Ez így nem mehet tovább, mondta.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2016. január 26. 14:50
"Vissza kell térni a menekültjog lényegéhez, sürgette Johanna Mikl-Leitner" - mondja ez a szerencsétlen. Mégis ki a fene kényszerítette őket arra, hogy eltérjenek tőle???? lökött Miki, edd meg amit főztél!
Héja
2016. január 26. 14:50
Leitner Miki néni inkább egy zsémbes pénztárosnőre emlékeztet. Jókat veszekedhet a sminkes Faymannal.
szöszmi
2016. január 25. 13:59
"kiemelve, hogy most a gazdaságilag leginkább vonzó ország keresése tapasztalható" nehéz szülés volt, de a végén csak sikerül
luga
2016. január 25. 13:59
Igen, Szlovénia, és Horvátország is biztonságos ország, de a bevándorlók nem a biztonságot, hanem a jobb életet keresik. Lehetőleg azonnal, és minden előzetes befektetés nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!