Német menekültügyi felelős: Kevesebb migránssal jöhet csak össze a sikeres integráció

2016. január 24. 15:53

Csak akkor lehet sikeres az integráció, ha csökken a Németországban lévő menekültek száma, mondta a Frankfurter Allgemeinének adott interjújában a német kormány menekültügyi felelőse. A szocdem Aydan Özoguz összeurópai megoldást sürget.

2016. január 24. 15:53

„Nehéz megjósolni dolgokat. Egy azonban biztos: a menekülés témája végigkíséri majd a következő évtizedeket. Fel kell készülnünk pillanatokra, amikor hirtelen rengeteg ember érkezik hozzánk. És azokban az időkben, amikor a számuk kisebb, nem gondolhatjuk, hogy ez így is marad” – fogalmazott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában Aydan Özoguz, a német kormány menekültügyi felelőse.

A lap kérdésére, miszerint sikeres lehet-e Németországba érkezők integrációja, ha évenként egymillió ember jön az országba, a szociáldemokrata politikus így felelt: „Mindenki számára tiszta, hogy az integráció csak akkor lehet sikeres, ha csökken a Németországban lévő menekültek száma. Mindenki ezen dolgozik most, a lehető legmagasabb nyomással.”

Aydan Özoguz az interjúban összeurópai bevándorlási-integrációs stratégiát sürget: „Ha Európa egyáltalán nem működik, nem tudunk úrrá lenni a válságon.” Az újévi kölni események kapcsán a politikus azt mondta, megmérgezték a légkört a bulizó nőket ért támadások, de ez még nem adhat okot arra, hogy egymillió menekültet felelőssé tegyünk párszáz bűnöző miatt. Az iszlámot pedig pláne nem. „Ami Kölnben és más városban történt, nem egy vallás gyakorlása volt. Ha mindegyikük ájtatos muzulmán lett volna, nem történt volna semmiféle atrocitás. Se nem ittak, se nem erőszakoskodtak volna.”

A német kormány menekültügyi felelőse szerint a sikeres integrációhoz először fel kell mérni, pontosan kik is érkeztek az országba. A legfontosabb integrálóeszköz a nyelvtanfolyam Özoguz szerint, aki legszívesebben létrehozna egy bevándorlási és integrációminisztériumot a helyzet lehető legjobb kezelésé érdekében.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2016. július 15. 23:35
tobb szazszor utok melle naponta, engem nem zavar, a legkevesbe sem, akarhanyszor masolod is be, sem engem nem erdekel sem masokat, ugyanis ilyen elutest tucatjaval olvashatsz tolem minden topicban
kohntalan
2016. március 07. 23:30
A magyarok is vegyék ki a részüket a befogadásból! Ez keresztény erkölcsi kötelesség!
kohntalan
2016. március 07. 23:29
"Mi 500 éve próbálunk integrálni ugyanennyi czigót. Nem megy." Ebben jócskán benne van a magyarok nemtörődömsége, cinizmusa, gonoszsága is!
balbako_
2016. február 20. 08:36
Az integráció feltétele a koncentráció alacsony volta. Ezt már meghaladták és ez kizárja a sikeres integrációt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!