Tizenöt migránst lőttek agyon Egyiptomban

2015. november 15. 12:19

Tizetnöt afrikai migránst agyonlőttek, nyolcan pedig megsebesültek a Sínai-félsziget északi részén, Rafah várostól délre történt támadásban. Azt egyelőre nem tudni kik voltak a támadók, de a terület az Iszlám Állam önjelölt kalifájának hűséget fogadott Sínai Tartomány nevű terrorszervezet fellegvárának számít.

2015. november 15. 12:19

Tizenöt afrikai migráns holttestét találták meg vasárnap Egyiptomban az izraeli határ közelében; az áldozatokat biztonsági források szerint agyonlőtték. A Sínai-félsziget északi részén, Rafah várostól délre történt fegyveres összecsapásban nyolc afrikai megsebesült. Egyelőre nem világos, hogy ki támadta meg a migránsokat, és hogy az áldozatok mely országokból érkeztek a térségbe.

A Gázai övezet, Izrael és Egyiptom közötti hármas határ egyiptomi oldala az észak-afrikai ország legveszedelmesebb terrorszervezete fellegvárának számít. A Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) tavaly októberben hűséget fogadott az Iszlám Állam önjelölt kalifájának, és azóta a dzsihadista hálózat egyiptomi ágaként tevékenykedik. Biztonsági szakértők szerint a helyi beduin törzsek számos tagja csatlakozott a milíciához.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Max Wünsche
2015. november 15. 18:47
Kézenfekvő megoldás.Kevésbé humánus,viszont hatásos.
Viz Elek
2015. november 15. 14:53
Nem szép dolog ilyet írni, de szerintem az ISIS a konkurenciától szabadult meg a gyilkosság által./Feltehetőleg nem voltak elég vakbuzgók az âldozatok./
3M..
2015. november 15. 12:39
Pedig csak demokráciában szerettek volna élni. Nálunk azért ennyire még nem fejlett a demokrácia, itt még simán átsétálnak. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!