Terroristát foghattak el Szkopjéban

2015. november 27. 15:00

Az Iszlám Állam terrorszervezet egyik feltételezett tagját foghatták el pénteken Szkopjéban. A megalapozott gyanú szerint félkatonai szervezetek oldalán külföldi harcokban vett részt a 21 éves férfi.

2015. november 27. 15:00

Őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet egyik feltételezett tagját a hatóságok pénteken Szkopjéban - jelentette a lider.mk macedón hírportál a szkopjei belügyminisztérium közleménye alapján. A Cella fedőnevű akció során elfogott 21 éves férfi a megalapozott gyanú szerint félkatonai szervezetek oldalán részt vett külföldi harcokban – közölte a macedón belügyminisztérium.

 
Az említett tevékenység Macedóniában bűncselekménynek számít. A belügyi tárca azt is közölte, hogy a gyanúsított valószínűleg tagja volt az Iszlám Államnak, először 2013 elején, majd tavaly ősszel járt Szíriában. Az akció augusztusban kezdődött, és a rendvédelmi szervek adatokat gyűjtöttek azokról, akik külföldi harcokban vehettek részt, vagy ilyen harcokra toboroztak embereket, illetve szélsőséges eszméket népszerűsítettek a balkáni országban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!