Strache feljelenti a fél osztrák kormányt

2015. november 09. 00:00

Heinz-Christian Strache szerint a menekültválság során nap, mint nap megszegi a jogszabályokat Werner Faymann osztrák kancellár, Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter, Gerald Klug védelmi miniszter és az osztrák vasúttársaság vezetősége azzal, hogy úgy viselkednek, mint az embercsempészek. A szabadságpárti politikus mindegyikőjüket feljelenti.

2015. november 09. 00:00

Az Osztrák Szabadságpárt elnöke hétfőn kis túlzással a fél osztrák kormányt fel fogja jelenteni, jelentette be vasárnap az osztrák közszolgálati tévében. Heinz-Christian Strache úgy látja, a Faymann-kabinet képtelen megvédeni az osztrák határokat, így a menekültek nemcsak ellenőrizetlenül léphetnek az ország területére, de a kormány onnan még tovább is szállítja őket Németország felé. Strache szerint úgy viselkednek, mint az embercsempészek, akik nap, mint nap megszegik a jogszabályokat.

Strache ezért bíróság elé citálná Werner Faymann osztrák kancellárt, Johanna Mikl-Leitner belügyminisztert, Gerald Klug védelmi minisztert és az osztrák vasúttársaság vezetőségét. A populista pártvezér a kormány lemondását, új választásokat is sürget.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. november 09. 14:21
Igaza van. Amúgy a Fidesz kormány is így viselkedett, buszokkal, vonatokkal csempészte át a bevándorlókat Ausztriába, akiket eleve be sem szabadott volna engednie az országba.
kizökkentidő
2015. november 09. 11:34
"..képtelen megvédeni az osztrák határokat, így a menekültek nemcsak ellenőrizetlenül léphetnek az ország területére, de a kormány onnan még tovább is szállítja őket Németország felé. Strache szerint úgy viselkednek, mint az embercsempészek, akik nap, mint nap megszegik a jogszabályokat." Pontosan ezt mondtam már hónapokkal ezelőtt; az Orbán kormány is felelős a határ lezárásáig átengedett határsértések miatt.
hartnesz
2015. november 09. 08:59
Amikor csatlakoztunk azt hittük az EU jógallamok szövetsége és nem liberálisok maffia birodalma
KannibálTatárÚr
2015. november 09. 08:57
Számomra érthetetlen, hogy még senki sem kezdeményezte az uniós népszavazást a migránsok befogadásáról. A befogadásukra a lakosság fog ráfizetni, a kormányon lévő hazaáruló vezetés pedig hasznot húzni.(A túlkínálat a munkavégzők kereseteit fogja lenyomni).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!