Az amerikaiak többsége tízezer szír menekültet sem fogadna be – muzulmánokat pláne nem

2015. november 19. 11:04

A legtöbb amerikai ellenzi a szír menekültek letelepítését. Egyetértenek a republikánus elnökjelölttel abban, hogy be kéne fagyasztani a letelepítési programot, de megoszlik a véleményük arról, hogy kellene-e amerikai katonákat küldeni Irakba és Szíriába az Iszlám Állam ellen – derül ki a Bloomberg felméréséből.

2015. november 19. 11:04

A párizsi események után az amerikaiakban megnőtt a félelem, hogy a migránsokkal együtt terroristák is beszivároghatnak az országba. Többségük egyetért a republikánus elnökjelölttel, kormányzókkal és törvényhozókkal, akik az követelik, hogy Barack Obama fagyassza be a letelepítési programot – derült ki a Bloomberg országos közvélemény-kutatásából.

A felmérésben résztvevők ötvenöt százaléka gondolja úgy, hogy be kéne fejezni a betelepítési programot, mely tízezer szíriai menekült letelepedését engedélyezné az országban. Huszonnyolc százalékuk véli úgy, hogy a programot a jelenlegi módon kéne folytatni, tizenegy százalék pedig egy korlátozottabb programot szeretne, mely csak a keresztény szírek letelepedését engedélyezné, a muszlimokat kizárná.

Barack Obama elutasította a javaslatot, mert szerinte az szégyenletes és Amerika-ellenes.

A kutatás szerint megoszlanak a vélemények arról, hogy az Egyesült Államoknak kellene-e katonákat küldenie Irakba és Szíriába, hogy ott harcoljanak az Iszlám Állam ellen. A részvevők negyvennégy százaléka szerint szükség van további katonák kiküldésére, míg negyvenöt százalék nem ért egyet ezzel.

A tervet Barack Obama ellenzi. Az elnök szerint a amerikaiak így is tesznek eleget, hogy megvédjék a hazát a párizsi merényletekhez hasonló támadásoktól. Élesen eltér az ügyben a republikánusok és a demokraták véleménye. Míg a demokraták hatvannégy százaléka támogatja az amerikai katonák kiküldetését, republikánusok ötvenkilenc százaléka ellenzi azt.

A megkérdezettek között megduplázódott szeptember óta azoknak az aránya, akik szerint a legnagyobb gondot általában a terrorizmus és az Iszlám Állam általi fenyegetettség jelenti. Szeptemberben a részvevők tizennyolc százaléka gondolta ezt így, ma az arány harmincöt százalék. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zalai láma
2015. november 19. 14:04
Rááászístafasisztaantiszemitahomofóbantidemokratanáci amerikaiak!:-)))Valamit kifelejtettem???:-)
SwordFish
2015. november 19. 13:49
Van megoldás. Szakadjanak el Washingtontól és éljenek független államként, ha az elmebeteg cionnácik nem nyughatnak >:-) Az államadósságot azonnal lenullázhatnák, mondván azt nem ők csinálták, a migránskvótát is lexarhatnák, magasról. :-) Nagyon sokan támogatnák, ott se mindenki esett a fejére. http://www.origo.hu/nagyvilag/20140920-minden-negyedik-szivesen-elszakadnak-az-egyesult-allamoktol.html Persze ez Bushéknak meg a többi cionnácinak nem tetszene, de kit érdekel.
bookmark
2015. november 19. 12:11
A teljes téboly kiteljesedett. Ahelyett, hogy a kégicsapásokbután küldenének szárazföldi csapatokat és vagy megölnék vagy összefogdosnák az IA katonáit és megkezdenék az érintett országok ujjáépítését itt vacakolnak. Ez egy olyan háború, amiben a győzelemért senki nem akar katonát áldozni. Fegyvertelen pacifistákkal nem lehet háborút nyerni.
vigyor
2015. november 19. 11:56
....akkor kapjanak afgánokat, ők legalább javarészt analfabéták és még agresszívek is, a szírek tényleg ne menjenek oda! Ugyanis lassan mehetnek haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!