Naponta ötezer migráns érkezik Horvátországból Szlovéniába

2015. október 19. 11:38

Horvátországból naponta ötezren érkeznek Szlovéniába. Ljubljana azonban közölte, hogy mindössze 2500 migránst tud fogadni, ezért Szlovénia és Ausztria is a menekültáradat lassítását szorgalmazza.

2015. október 19. 11:38

Bostjan Sefic szlovén belügyminisztérium szerint Horvátországnak, Szerbiának és Macedóniának nem lenne szabad ilyen rövid idő alatt ennyi migránst tovább engednie. Szlovénia mindenesetre az országba érkező migránsokat azonnal küldi tovább Ausztriába. Ezzel párhuzamosan a szlovén vezetés szerint Ausztria közölte velük, hogy egyelőre nem tudnak több menekültet fogadni. Bécs viszont cáfolta ezt. Jelezték, hogy az eddigi 1500-nál nem tudnak több migránst beengedni.  

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. október 19. 17:20
Semmi sem változott, továbbra is özönlenek, mert nincs válasz a görög-török határon. Ingyenes utazások vannak, ingyenes (es minimális) visszatoloncolásokkal. Nicht normal.
Csigorin
2015. október 19. 16:45
Amugy szabad legyen azert a muszlimok (marmint az igaziak) vedelmeben megjegyeznem, hogy csak ugy muszlim menekultek ezek, mint ahogy a mi derek katranyos helyzetu honfitarsaink onzetlen jo keresztenyek. Magyaranszolva az o ciganyaik jonnek ide segijjt remelve, ennyi a helyzet, szerintem az atlag szirek meg afganok ennel sokkal kulturaltabbak es normalisabbak.
thymian
2015. október 19. 16:42
Az ARD Aktuell c. műsorának főszerkesztője, bevallotta, hogy a Tagesschau és a Tagesthemen c. műsorok a "menekültekről" nem valódi képekkel manipulálnak. Az operatőrök megkeresik a gyerekes családokat és azokat filmezik. Viszont tény, hogy a "menekültek" 80%-ban fiatal, erős, egyedülálló férfiakból állnak. http://www.focus.de/kultur/medien/tagesschau-und-tagesthemen-ard-raeumt-falsches-fluechtlingsbild-ein_id_5001222.html Muhaha, mi ezt már mióta tudjuk.
Forsz
2015. október 19. 16:33
"A német lakosság mindinkább ráeszmél arra, hogy az ország elveszítette szuverenitását, és(............)hogy nem csak a kormány, de a sajtó is amerikai kézben van." ------------------------------------- Elárulok egy titkot. Puja Frigyes magyar külügyminiszter egy itthoni vacsorán, oldott hangulatban (1982-ben történhetett)jóindulatúan és némileg talán meggondolatlanul is, de kikottyintotta, hogy Helmuth Schmidt nyugatnémet külügyminiszter, amikor a magyarok egy találkozás során - bizalmasan - a szovjet függőségre panaszkodtak, megsúgta neki, mintegy vigasztalva, hogy a Német Szövetségi Köztársaság (NSZK) sem független és egyáltalán nem szuverén a külpolitikát illetően. Teljes mértékben az amerikaiak kezében van. Nem egészen értem, hogy most a németek miféle hosszú álomból ébrednek éppen fel. Mégis, miben hittek eddig? Lehet, hogy Merkel politikája, amely addig, amíg nem csapkodtak a hullámok, amíg a mosolypolitika is elment, addig konszolidált magabiztosságot sugallt, ám amint egy önálló nagyhatalmi szuverenitás mentén kellene politizálni, azonnal csődöt mondott. Kapkodóvá és bizonytalanná vált. Pontosan úgy, amiként utalt is Orbán arra, hogy miért ne legyen nő az utódja, illetve, amiért Földi László is utalt a KVÓTÁS női politikus jelentős pozícióba helyezésének veszélyességére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!