Migrációvita: szakadozik a német kormánykoalíció

2015. október 24. 14:07

Egyre több kritika érkezik balról és jobbról is Angela Merkel kurzusa felé a kereszténydemokrata-szocdem nagykoalícióban. Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter (CDU) szerint drámaian rossz a CDU-tagság hangulata Merkel politikája miatt. A szocdemek eközben a német határon megnyitni kívánt tranzitzónák ellen tiltakoznak: szerintük ezek tömegbörtönnek fognak tűnni, ahhoz pedig nem adják a nevüket.

2015. október 24. 14:07
Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter (CDU) „drámainak” jellemezte a vezető kormánypárt tagságának hangulatát. A miniszter szakítópróbának tartja a jelenlegi helyzetet. Schäuble nem látja úgy, hogy a CDU kitartana Merkel kurzusa mellett. Szerinte sürgős eredményeket kell felmutatni az új menekültügyi szabályoknak, különben megromolhat a CDU vezetésének és tagságának viszonya.
 
A kurzus szigorítását a német határon felállítandó tranzitzónák jelentik. Ezek ellen viszont egyre határozottabban tiltakozik a kisebbik német kormánypárt, a szocdemek. A párt alelnöke, Ralf Stegner szerint a tranzitzónák tömeges börtönné válhatnak, amihez a szocdemek nem fognak hozzájárulni.
 
Alexander Schweitzer, a szocdemek rajna-vidék-pfalzi frakcióvezetője szerint nem elegendőek Merkel fáradozásai az EU-szintű migránselosztás ügyében. Szerinte helyes volt Merkel részéről azt mondani, hogy „megoldjuk”, de most már azt kellene a kancellárnak elmagyaráznia, hogyan. Schweitzer szerint európai menekültpolitikára van szükség, a migránsokat pedig tartósan el kell osztani az európai országokba.
 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piszkos Fred
2015. október 25. 15:47
Az Europai fehér emberre rávezetett más vallású, soha nem integrálódó , munka végzéshez nem, csak örjöngéshez szokott luzerek hajóra rakását, pénzzel való ellátását /Szaudi Bankokból/ nem magányos családanyák szervezik, hanem titkosszolgálatok kiképzett férfi alkalmazottai. Hogy van-e nekik családjuk, azt nem tudhatjuk, mert a háttérből irányitanak, a nyilvánosságot valamiért igencsak kerülik.
antioxi
2015. október 25. 13:40
Merkel nem "saját kútfőböl indittatva" ösztönzi a betelepülők millióit Németországba (és Európába) való bevándorlásra. Még csak nem is a német nagytőke olcsó munkaerő igényei miatt.
antioxi
2015. október 25. 13:33
A bundesutti majd elhúz ENSZ főtitkárnak (felfelé buktatandó) és ott nyalogathatja tovább az ultra liberális USA seggét. A "szireket" pedig hátrahagyja Németországnak.
Bauer Béla
2015. október 25. 08:50
Egy pár keresetlen szót a politikáról.Anémet szocdemek idáig, ellenezték a tranzitzónát,mert ez embertelen,nem lehet az embereket fogva tartani.A mai nap olvasom a SPIEGELBEN,hogy a szocdemeknek már csak annyi a kifogásuk, hogy jó, legyen.De hívjuk úgy,hogy REISEZENTRE.Hát nem mindegy,hogy hogy hívják a gyereket?Akkor is gyerek marad.Tehát lesz tranzitzóna,mégpedig nagyon hamar.Fel lehet készülni mindenkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!