Kendős Merkel-kép: iszlamofóbiával vádolják a német köztévét a nézők

2015. október 07. 17:01

Muzulmán fejkendővel, berlini minaretekkel a háttérben ábrázolta az ARD német közszolgálati tévé Angela Merkelt. Habár a csatorna szatírának szánta a képet, a nézők nem értették a viccet, iszlamofóbiával vádolták az ARD-t. A csatorna végül bocsánatot kért, de az iszlámellenesség vádját visszautasította, valamint felhívta a figyelmet a szólás és a sajtószabadság fontosságára.

2015. október 07. 17:01

Muzulmán fejkendővel a fején, berlini minaretekkel a háttérben ábrázolta az ARD német közszolgálati tévé Angela Merkelt – írja az Origo. A kép a csatorna Berlini jelentés című műsor stúdióháttereként jelent meg. Az ARD szatírának szánta a kendős Merkelt, a közönség azonban nem értékelte a tréfát, iszlámellenességgel, szándékos provokációval vádolták a közszolgálati tévét.

Az ügy kapcsán hatalmas vita alakult ki az ARD Facebook-oldalán. Több hozzászóló megjegyezte, hasonló képek Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen, azaz Pegida nevű bevándorlásellenes szervezet tüntetésén jelentek meg.

A csatorna végül elnézést kért a közösségi oldalon, azonban határozottan visszautasította az iszlamofóbia vádját. „A képet azért készítettük el, hogy megragadja a nézők figyelmét” – írták. Kiemelték, hogy a szatirikus kép bemutatása a nyugati társadalmak fontos eredményei, a szólás és sajtószabadság miatt nem okozhat problémát.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. október 07. 17:53
Nem kell elhinni mindent. Egy társunk iderakta ezt a linket még reggel és érdemes elolvasni a hozzászólásokat: Magához veszi a német menekültügy irányítását Angela Merkel thymian [Hozzászóló kiszűrése] 2015. október 7. 08:51 3 http://www.krone.at/Welt/ARD-S..
khomeini
2015. október 07. 17:44
Németország megérett a pusztulásra, ha ezt a németek iszlamofóbiának tartják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!