Egy nap alatt négy késelés történt Izraelben

2015. október 13. 09:28

Tovább fokozódik a feszültség Izraelben, az erőszakhullámnak már négy izraeli és több mint húsz palesztin halálos áldozata van. Hétfőn négy késeléses merénylet történt palesztin részről.

2015. október 13. 09:28

Soha nem volt még annyi késelés egy nap alatt Izraelben, mint hétfőn. Négy merényletet követtek el palesztinok. Miután hétfőn este egy jeruzsálemi buszon lőttek le katonák egy merénylőt, Kelet-Jeruzsálemben két palesztin fiatal késelt meg két izraelit: egy 25 éves járókelőt és egy 13 éves gyereket. A két áldozatot kórházban ápolják. Az egyik menekülő késelőt elütötte egy autó, és megsérült, a másikat pedig lelőtték a rendőrök. Ezt megelőzően az Óváros bejáratánál egy palesztin nő egy határőrre támadt, aki viszonzásul rálőtt. Mindkettejüket kórházba vitték.

Az izraeli kormány a palesztin vezetők uszítását okolja a feszültség kiéleződéséért, míg a palesztinok szerint Izrael a felelős, mert az eddiginél szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muzulmán szent helyek is találhatók.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. október 13. 15:47
No és hány merényletet követ el Izrael a palesztinok ellen? Teljesen ártalmatlan palesztinokat gyilkolnak meg az izraeli terrorerők. Csak ezek a hírek nem jelennek meg a nyugati médiában. Harmadikán kelet-Jeruzsálemben lelőttek azaz meggyilkoltak az izraeli terrorerők egy hazafelé tartó 1ö éves palesztin fiatalt. Teljesen ártalmatlan volt. Kb. 8-án az afulai buszállomáson pedig egy palesztin nőt lőttek le az izraeli terrorerők. Szintén semmiféle veszélyt nem jelentett.
Békanász a hasadon
2015. október 13. 14:53
Nálunk is megkéseltek nemrég egy trafikoslányt. De senkit nem lőttek le.
Morgen
2015. október 13. 13:33
Azért! Sehol a világon nem a politikusokat és a gazdasági maffiát irtják (ritka kivétellel), hanem az egyszerű gyalogokat. Ha az ember előveszi az egyszerű logikáját, akkor fura következtetésre tud jutni.
alex.leopardi
2015. október 13. 11:37
a fene egye meg, ki nem állhatom Izrael állam külpolitikáját de keresik a bajt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!