Ciprasz: Sokkal érettebbek, felkészültebbek vagyunk

2015. augusztus 31. 08:49

Elkötelezetten küzdeni akar a görögországi reformokért, ehhez kéri a görögök felhatalmazását Alexisz Ciprasz. A baloldali Sziriza bár népszerűbb a többi pártnál, nincs az abszolút többség közelében.

2015. augusztus 31. 08:49

„Ma sokkal tapasztaltabbak, érettebbek, felkészültebbek vagyunk. Kezünkben van egy négyéves terv, mely a valóságra, a realitásokra támaszkodik. Elkötelezettek vagyunk, hogy megküzdjünk azokért a reformokért, melyre hazánknak feltétlenül szüksége van” — mondta a nemrég meglepetésre új választásokat bejelentő görög kormányfő hétvégi kampánybeszédében. A januári megválasztásakor még megszorításellenes, konzekvensen baloldali politikát ígérő Alexisz Ciprasz most arra kér felhatalmazást a választóktól, hogy véghezvigye a Görögország hitelezőivel kialkudott reformcsomagot.

Ciprasz elmondta: nem akar nemzeti egységkormányt, nem akar együttműködni azokkal a pártokkal, akik eddig felváltva kormányozták Görögországot és nagyban felelősek a mostani helyzetért. A kormányfő pártja, a Sziriza jelenleg is népszerűbb konzervatív ellenzékénél, és a Szirizából kivált baloldali képviselők sem jelentenek érdemi veszélyt rájuk nézve. A Sziriza messze van azonban az abszolút többségtől, jelenlegi koalíciós partnerével, a jobboldali populista Független Görögökkel együtt is, jelenti az Euronews.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekes
2015. augusztus 31. 20:23
Gyurcsány2!
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 31. 13:13
Ciprasz Pubi luxusteste Enyém lehet még ma este. De ha buzi ez a beste, Leváltom egy bakkecskére.
cutcopy
2015. augusztus 31. 13:01
Csak a vak nem látja hogy Görögország le van írva, lehet reményteljes Gyurcsányi szövegekkel lírázni, de adósságelengedésből megélni nem egy nagy pálya..
hátakkor
2015. augusztus 31. 12:26
Felkészültebb? 8 hónap kellett rájönni hogy a marxizmus nem műxik főleg nem 340M€ adóssággal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!