Megszülethet Vilmos herceg második gyermeke

2015. május 02. 09:36

Vilmos herceg kórházba vitte reggel feleségét, Katalin hercegnőt, mivel Katalin „a vajúdás korai szakaszában van” a Kensington-palota közleménye szerint. A házaspár második gyermekét várja, akinek a nemét egyelőre nem lehet tudni. Az újszülött a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban.

2015. május 02. 09:36

Kórházba vitték szombat reggel Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét. A Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – közölte, hogy a hercegnő „a vajúdás korai szakaszában van”.

A közlemény szerint a hercegnő az előzetes terveknek megfelelően az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tartózkodott, ahová férje vitte be autóval. Ugyanabban a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt bevitték a szülészeti klinikára.

Az újszülött világra jövetele pillanatában – bátyja, az idén kétéves György herceg után - a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A gyermek a nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

Az idén 89 esztendős II. Erzsébet királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös – Vilmos édesapja –, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje, vagyis György ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Vilmos és Katalin második gyermeke II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája lesz. Az udvar hivatalos közleményei szerint a hercegi házaspár nem tudja, hogy a gyermek fiú lesz-e vagy lány.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2015. május 02. 12:39
A hercegnőt elnézve nem lehetett rossz elfoglaltság trónörököst csinálni... Ez a Vilmos nem tűnik rossz arcnak. Az apját, meg az öccsét viszont marhára érdemes lenne kihagyni a lehetséges királyok közül. Utóbbi egyszerű, mint a pásztorfasz, a papa sem egy zseni, ráadásul elég érdekes az ízlése. Camilla ha lovak közé megy, kalapot tesz a fejére, nehogy befogják a kocsiba. Mondjuk öreg férfinak nem annyira csúnya... Szeretnék ezt az angolok királynénak?
USsange
2015. május 02. 12:06
Jó helyre születni kell, az irigyek meg nem véletlenül születtek oda, ahová. :)
Burmin
2015. május 02. 11:31
Szimpatikus házáspár mindenféle modorosság nélkül...
vigyor
2015. május 02. 09:44
Megengedték neki??????? Micsoda kegy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!