Lánya született Katalin hercegnőnek

2015. május 02. 12:48

A Kensington-palota közleménye szerint megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegnő második gyermeke. A hercegi pár kislánya „biztonságban érkezett” világra a közlemény szerint. Az ifjú hercegnő nevét egyelőre nem jelentették be.

2015. május 02. 12:48

Kislánya született Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek. A hercegi pár második gyermeke május 2-án, londoni idő szerint 8 óra 34 perckor „biztonságban érkezett meg” a Kensington-palota közleménye szerint. A hercegnő több mint 3700 grammal született. A szülésnél Vilmos herceg is jelen volt. Katalin és kislánya is jól van.

A pár második gyermeke is a nyugat-londoni Paddington városrész St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján született meg, testvéréhez, György herceghez hasonlóan. György 2013. júliusában jött világra. Az újszülött kislány nevét egyelőre nem jelentették be. A gyermek a negyedik a brit trónutódlási sorban, bátyja, a 21 hónapos György herceg után.

A királyi család már értesült az új családtag születéséről. A palota a hírt csaknem háromórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 89 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették. Vilmos és Katalin második gyermeke a királynő ötödik dédunokája.

A hercegi párnak Twitter üzenetben már gratulált David Cameron, brit miniszterelnök, valamint helyettese Nick Clegg és felesége is, akik minden jót kívántak a növekvő családnak. A kormányzat mellett, a Munkáspárt vezetője, Ed Miliband is gratulációját fejezte ki a közösségi oldalon, aki sok örömöt és némi alvást kívánt a családnak.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. május 03. 16:09
Mit közünk ehhez?
csender
2015. május 03. 08:50
==Lánya született Katalin hercegnőnek== Hercegné!!! Bunkó Mandiner, bunkó MTI... bunkók sokan.
Morgen
2015. május 03. 01:21
Van rá egy tippem, hogy vagy Elizabet, vagy Sarah lesz a kislány neve. Amúgy mindenhol öröm egy gyerek érkezése, gondolom, Vilmos herceg el tudja tartani a második gyermekét is. Jó egészséget, szép életet kívánok a jövevénynek, ennyi minden újszülöttnek kijár. :)
Brigadéros
2015. május 02. 14:55
...Amúgy ki nem sz@rja le, hogy esetleg még az eldobott tamponjuk is kék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!